Teatar
teatar/11.02.2019.

Pobeda glumaca: Bez šunda u BDP

teatar
  • BDP
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaUz veliku podršku Grada, medija i cenjenih kolega, u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) otkazana je manifestacija „Balkan Awards“, navodi se u današnjoj poruci više od 20 glumica i glumaca BDP, koji su 11. februara zatražili da se scena ove pozorišne kuće ne koristi za estradne događaje.

Posle odluke o otkazivanju, oni su manifestaciji „Balkan Awards“ poželeli sreću u „nekom drugom adekvatnom prostoru“.

„Zahvaljujemo se na zdušnoj podršci, u ime većeg dela ansambla BDP“, ističe se u poruci glumica i glumaca ovog pozorišta.

Oni su pre dva dana u zajedničkom saopštenju odluku uprave pozorišta da scenu „Rade Marković“ ustupi manifestaciji „Balkan Awards“ ocenili kao poslovno lošu.

Podsetili su da je BDP osnovano da bi „pomoglo da se upoznamo sa onim što se dešavalo na vodećim svetskim pozornicama“ i usprotivili se korišćenju na ovaj način scene koja nosi ime jednog od najznačajnijih jugoslovenskih glumaca 20. veka.

Prema njihovoj oceni, takvom odlukom obesmišljavaju se postojanje pozorišta i njegova misija, i izneverava pozorišna publika.


PROČITAJTE I:

MIHAILO MEDENICA, KOLUMNA: ZADRUGA - ANA KARENJINA I OSTALE CUPI

UTISAK NEDELJE OLJE BEČKOVIĆ OD APRILA


Oni su ukazali da BDP i njegov ansambl ne dele vrednosti „Balkan Awards“ i konstatovali da je to „manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa“, kojoj nije mesto na sceni gradskog pozorišta.

Saopštenje kojem je traženo otkazivanje događaja „Balkan Awards“ su potpisali Ivan Tomić, Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

Podsetimo da je manifestacija "Balkanske nagrade 2018", poznatije pod nazivom "Oskar popularnosti" trebalo da bude održana 21. februara u Beogradskom dramskom pozorištu. Ova vest je bila objavljena na sajtu Beogradskog dramskog pozorišta, zbog čega su se oglasili glumci koji su u zajedničkom saopštenju napisali da "estradi nije mesto na sceni BDP".

¶ BDP: "BALKAN AWARDS "NAJAVIO TUŽBE ¶

"Ovaj događaj okupiće najuspešnije iz kulturno-javnog života naše zemlje u predhodnoj godini - glumce, pevače, sportiste, umetnike, pisce, uspešne firme i kolektive koji su obeležili prošlu godinu. Za ovih 20 godina postojanja prodefilovalo je puno značajnih i zaslužnih umetnika" - bilo je objavljeno na sajtu BDP.

Na manifestaciji "Balkanske nagrade" trebalo je da između ostalih peva i zvezda folk muzike Dragana Mirković čije je učešće izazvalo žučne rasprave i oprečne komentare u javnosti. Pored nje najavljeni su još Željko Bebek, Kiki i "Piloti", Željko Vasić, Valentino, Željko Samardžić, "Van Gog" i specijalni gosti.

Upravnik BDP Slobodan Ćustić bio je stava da se radi "o komercijalnom iznajmljivanju sale u najam", jer, kako je naveo, "pozorište mora deo novca i samo da zaradi".

Izvor: Danas / Fonet

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Mili
12.02.2019.

Ćustiću, nisi dostojan da budeš na čelu BDP-a.