Teatar
teatar/12.02.2019.

BDP: "Balkan Awards" najavio tužbe

teatar
  • Kilyan Sockalingum
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Manifestacija "Balkanske nagrade" neće biti održana u Beogradskom dramskom pozorištu 21. februara, objavio je deo ansambla te kuće. Iako je delovalo da će još jedna saga o beogradskom pozorištu dobiti svoj epilog, organizator Dejan Jovanović, s druge strane, tvrdi da nema ni govora o otkazivanju.

On je u izjavi za televiziju N1 rekao da će se 21. februara pojaviti na tonskoj probi, i da po ugovoru, ima pravo na tužbu.

"Uz veliku podršku grada, medija i cenjenih kolega u Beogradskom dramskom pozorištu je otkazana manifestacija 'Balkan Awards'. Hvala na zdušnoj podršci, a 'Balkan awardsu' srećno u nekom drugom adekvatnom prostoru", kaže se u saopštenju glumaca. 

Oni su u saopštenju naznačili da estradi nije mesto u pozorištu.Vlasnik licence Balkan awards Dejan Jovanović tvrdi da ima potpisan ugovor, da će se pojaviti na tonskoj probi 21. februara, i da ukoliko naiđe na zatvorena vrata, slede legalne akcije.

"Već su dobili opomenu pred tužbu, a tužba im kreće sutra, i grupna i pojedinačna i pozorišta. Kako? Oni mogu jednostrano da raskinu ugovor, po raskidanju ugovora, vi imate onda penale, jer vi niste ispoštovali ugovor, ako vi i ja imamo ugovor, a samo vi otkazujete, vi meni treba da nadoknadite štetu. Ja ugovor sa BDP-om imam, i očekujem da me ugoste 21. ako ne žele, plate lepo penale, a ja s parama mogu da idem gde mi je volja, i na Ušće i na Marakanu i u Arenu, a ne da me oni usmeravaju. Pogotovo glumci, ja sa njima nemam ništa, imam potpisan ugovor sa direktorom", rekao je Jovanović.

¶ POBEDA GLUMACA: BEZ ŠUNDA U BDP

Tačnije, sa v.d-om, Slobodanom Ćustićem, koga ansambl smatra odgovornim i za stanje u kome se pozorište trenutno nalazi, a to je, prema njima, van pozorišne mape.

"Postoji niz materijalnih pokazatelja da je pozorište u jednoj lošoj fazi svog postojanja, pre svega broj publike koji se smanjio negde sa 80 na 40 hiljada godišnjih posetilaca, to je skoro pa dvostruko umanjenje broja gledalaca koji imamo. Postoji još jedna stvar, umesto pedesetak predstava koje bi trebalo da odigramo mesečno, mi igramo jedva 30", izjavio je za N1 glumac Pavle Pekić.
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.