Teatar
teatar/27.11.2021.

Madam Baterflaj u Narodnom pozorištu

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Ekskluzivno izvođenje opere "Madam Baterflaj" Đakoma Pučinija, u produkciji Fondacije Pučinijevog festivala iz Tore del Laga, mesta u kojem je slavni italijanski umetnik živeo i komponovao svoja nezaboravna dela, biće održano u nedelju, 28. novembra, u 19 časova na Velikoj sceni.

Narodno pozorište u Beogradu realizuje ovo gostovanje u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.
Pučinijev festival iz Tore del Laga, koji se svake godine održava u prelepom ambijentu Gran Teatra pod vedrim nebom u prisustvu više hiljada posetilaca, najznačajniji je događaj posvećen ovom operskom kompozitoru 20. veka, čija se dela najviše izvode i koji je omiljen kod publike širom sveta.

Đakomo Pučini je duge tri godine istraživao i detaljno proučavao navike i običaje Japana kako bi stvorio Ćo-Ćo San, svoju heroinu koja nakon 117 godina od svog prvog izvođenja, 17. februara 1904. u Milanskoj skali, i 101 godinu od svog prvog predstavljanja u Narodnom pozorištu u Beogradu, 11. februara 1920, čuva i dalje svoj neodoljivi šarm.

Biće ovo jedinstvena prilika da se čuju glasovi izuzetnih solista, Šoko Okade (Ćo-Ćo San), Vinčenca Kostanca (Pinkerton) i Arijane Manjanelo (Suzuki), pod dirigentskim vođstvom maestra Fabricija Venture i u režiji Manu Lali.

U podeli su i solisti Opere Narodnog pozorišta Miodrag D. Jovanović (Šarples), Siniša Radin (Goro), Mihailo Šljivić (Jamadori), Aleksandar Stamatović (Ujka Bonza), Nikola Basta (Komisionario) i Svetlana Lovčević (Kejt Pinkerton).


PROČITAJTE I:

OVACIJE ZA HITOVE KLASIKE I HOLIVUDA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.