Teatar
teatar/14.04.2021.

JDP: Otkazana predstava "Moj muž"

teatar
  • Đorđe Tomić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media/Foto: Đorđe Tomić

 

Jugoslovensko dramsko pozorište odložilo je premijeru predstave "Moj muž” Božene Bužarovske rediteljke Jovane Tomić i najavilo uskoro novi datum.

Predstava “Moj muž”, zasnovana na istoimenoj zbirci priča makedonske autorke Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić, trebalo je da bude premijerno izvedena 14. aprila na Sceni Studio JDP-a, ali je otkazana zbog bolesti glumice. Otkazana je i prva repriza, planirana za 15. april.

Prvo celovito književno pojavljivanje na srpskom jeziku poznate makedonske prozne spisateljice Rumene Bužarovske “Moj muž”, na Sceni Studio JDP režira Jovana Tomić. U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković a kompozitor Luka Mejdžor. Odmah po objavljivanju, zbirka kratkih priča “Moj muž” izazvala je veliku pažnju kritike i čitalačke publike.

Sve ovo je ispisano u najboljem duhu američke kratke priče, najzahtevnijim načinom, jezikom običnih ljudi, mimo svake patetike, razorno i istinito.


PROČITAJTE I:

MARTOVSKI FESTIVAL: ZORANU SIMJANOVIĆU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.