Teatar
teatar/26.08.2019.

JDP na "Purgatorijama" u Tivtu

teatar
  • Nenad Petrović / Vrat od stakla
  • Maja Medić / Zašto je poludeo gospodin R?
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


 

U takmičarskom programu 14. Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu, u sredu 28. avgusta, biće izvedena predstava Zašto je poludeo gospodin R? Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića.Foto: Maja Medić / Zašto je poludeo gospodin R?

Ova predstava do sada je učestvovala na festivalima u Mladenovcu, Užicu, Mostaru i Zagrebu i  dobila brojne nagrade: Ardalion za najbolju predstavu, najbolju režiju – Bobo Jelčić i najbolju mušku ulogu – Boris Isaković na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu; Nagrada za najbolju režiju – Bobo Jelčić, Nagrada za najbolju mušku ulogu – Boris Isaković na Festivalu „Dani satire Fadila Hadžića" u Zagrebu; Gran pri za najbolju predstavu u celini, te najbolja režija - Bobo Jelčić, najbolji glumac - Boris Isaković, Nagrada žirija medija na Međunarodnom festivalu „Mostarska liska” u Mostaru.

Na svečanom zatvaranju ovogodišnjeg Festivala mediteraskog teatra, u petak 30. avgusta, van konkurencije će biti izvedena predstava Vrat od stakla Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića.Foto: Nenad Petrović / Vrat od stakla

Predstava Vrat od stakla gostovala je na sceni teatra Gavella u Zagrebu, učestvovala na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović”(pobednica na festivalu Jelisaveta Sablić za ulogu Bogdanke)i na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (nagrađeni Dragan Mićanović za ulogu Ljube i Vesna Trivalić za ulogu Svetlane).


PROČITAJTE I:

TAJNE VEZE YU ROK MUZIČARA

BRANKO ROSIĆ - BUNTOM KROZ ŽIVOT


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.