Muzika
muzika/15.01.2020.

Zvuci Mediterana na sceni Kolarca

muzika
  • David Bonnet
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: David BonnetKolarčeva zadužbina obeležava 88. rođendan Velike dvorane koncertom francuskog trija Barolo koji će publiku povesti na čudesno muzičko putovanje po Mediteranu.

Trio Barolo čine Remi Pulakis, harmonika, Filip Evrar, kontrabas, i Frančesko Kastelani, trombon. Oni nas jedinstvenim zvukom koji kombinuje džez, operu i world music, vode na muzičko putovanje po Mediteranu odakle i potiču.

Dovoljno je samo da zatvorimo oči i da se osetimo kao da smo ušli u neki Felinijev film, a za ovo putovanje je dovoljno da u kofer spakujemo emocije, muzikalnost i darežljivost. Muzičari ovog trija su rođeni za susrete, deljenje i sanjarenje. Ono što vas na prvi pogled zavede kod ove grupe jeste njen jedinstveni zvuk koji je rezultat nesvakidašnje orkestracije i Remijevog i Frančeskovog glasa.

Filip, glavni kompozitor grupe, kaže da je najvažniji „neverovatan prostor slobode, a za to ne postoji obrazovanje“. „Ono što nas povezuje jeste činjenica da sva trojica u svojim korenima nosimo evropske migracije: muzika je pasoš za narode koje lutaju!“

Ono što nastupe trija Barolo čini posebnim, jesu čudesni vokali dvojice članova, koji pored izuzetne virtuoznosti na instrumentima (harmonici i trombonu) donose poseban pečat njihovom programu.

Nakon pet godina postojanja i više od 80 koncerata u Francuskoj pred oduševljenom publikom, Trio Barolo je snimio drugi album „Casa Nostra“.

Muzičari, uvek spremni za nove susrete i nove saradnje, prihvatili su poziv Kolarčeve zadužbine da se premijerno predstave beogradskoj publici na Dan Velike dvorane koji se tradicionalno obeležava 4. februara.

Karte, po ceni od 1.800 i 2.000 dinara, u prodaji su na bilaternici Kolarčeve zadužbine.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

RASKOŠAN GLAS TAMARE JOKIĆ U KARNEGI HOLU

INTERVJU: NEMANJA RADULOVIĆ - ESENCIJA ČISTE LJUBAVI


PREDLAŽEMO I:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.