Muzika
muzika/28.10.2022.

Verdijeva arija u veličanstvenom spotu

muzika
  • Vissi darte management
  • Vissi darte management
  • Vissi darte management
  • Vissi darte management
  • Vissi darte management
  • Vissi darte management
  • Vissi darte management
  • Vissi darte management
Autor fotografije:

Piše: Gordana Tadić / Foto: Vissi darte management 

 

Premijerno: Verdijeva arija Mercè, dilette amiche (Sicilijansko večernje) u atraktivnom spotu soprana Tamare Rađenović.

Producentska kuća Vissi darte management je posle uspešnog spota soprana Tamare Rađenović La rosa y el sauce, koji je za nepunih godinu dana na Youtube-u dostigao impresivnu brojku od preko 300.000 pregleda, kao i prikazivanja na britansko-kanadskom Cmusic kanalu kao hit meseca maja 2022. napravila korak dalje u načinu prezentovanja klasične muzike širem auditorijumu. 

Pred publikom je atraktivni spot za čuvenu Verdijevu ariju  Mercè, dilette amiche, a tokom decembra, pred gala koncert Tamare Rađenović u Kolarčevoj zadužbini, 27. decembra će premijerno biti emitovan spot za numeru Parla Piu Piano, temu iz kultnog filma Kum. 

U ova dva visokobudžetna spota je osim raskošnog muzičkog talenta i opojne emocionalne snage njenog soprana izražen i glumački dar Tamare Rađenović. 

Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste. 

Spotovi su snimljeni na lokacijama u Crnoj Gori koje su do sada retko viđene u javnosti i predstavljaju neotkrivene dragulje prirode, između ostalih to su ostrvo Gospa od Milosti kao i poluostrvo Smokvica. Na nekim od lokacija u Crnoj Gori do sada niko nikada nije snimao, što kompletnoj produkciji daje poseban ekskluzivitet. U spotove su tokom snimanja uključeni glumci iz Crnogorskog narodnog pozorišta i veliki broj statista. 

Radnja premijernog spota za čuvenu Verdijevu ariju Mercè, dilette amiche, iz opere I Vespri Siciliani (Sicilijansko večernje) je smeštena u 13. vek u okolini Palerma, kada je Sicilija bila pod francuskom okupacijom. Neposredno posle najave venčanja dešava se pobuna protiv francuskog kralja Karla I. U spotu se, baš kao i u operi prikazuje scena kada zvone zvona, koja pozivaju na večernju službu na Uskršnji ponedeljak i na venčanje vojvotkinje Elene, koju glumi sopran Tamara Rađenović. Spot prikazuje momenat radosti kada ona svoju emociju deli sa drugaricama. Takođe je prikazana scena sicilijanske gozbe u kojoj je učestvovao hor i statisti sa autentičnim kostimima iz tog perioda. Kostime je velikodušno za snimanje spota ustupila gospođa Marija Pjerotić iz budvanskih Feštađuna. 

Projekat potpisuje provereni tim: režiser spota Dejan Senić i njegov saradnik Branko Maljević sa svojim timom, a poseban pečat video produkciji dao je Momčilo Zeković Zeko, kao izvršni producent spota. Za dizajn zvuka su bili zaduženi Miloš i Zoran Marinković, a mastering zvuka Marko Kovač. 

Za snimanje je angažovan veliki broj statista, balerine iz baletskog studija Allegro pod vođstvom primabalerine Viktorije Strugar. 

Cilj producentske kuće Vissi darte je da se na atraktivan način promoviše klasična muzika, da se od zaborava sačuva ovo manje izvođeno Verdijevo delo i da se prikaže raskošan talenat mlade umetnice Tamare Rađenović.


PROČITAJTE I:

OVACIJE ZA TAMARU RAĐENOVIĆ I AMORE PER SEMPRE 


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.