Muzika
muzika/11.02.2020.

Vasil Hadžimanov najbolji džez pijanista

muzika
  • Milan Josipović / Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Milan JosipovićVasil Hadžimanov dobitnik je nagrade za najboljeg džez pijanistu na električnom klaviru u okviru 41. tradicionalnih nagrada Džez stanice (Annual Jazz Station Awards).

Istovremeno, Vasil Hadžimanov Band je u kategoriji najbolje džez grupe zauzeo drugo mesto. 

Članovi VHBand-a koji su dobili nagrade su Miroslav Tovirac za bas i Bojan Ivković za perkusije. S obzirom da je bend nagrađen i za album i grupu tu su i Branko Trijić, gitara i Pedja Milutinović, bubanj.

Među ostalim dobitnicima nalaze se vrhunski džez umetnici poput Rona Kartera, Marka Koplanda, Čik Koreje, Rendi Breker, Dejv Libman i mnogi drugi.

Iza ove nagrade stoji Arnaldo Desouteiro, džez novinar, producent, istoričar i predavač. On je producent više od 830 džez kompozicija.

Vasil Hadžimanov, kao dete iz poznate jugoslovenske muzičke porodice, počeo je da se bavi muzikom kada je imao samo pet godina. Ovaj muzičar svetskih razmera je diplomirao na Berkliju, na odseku za klаvir, započevši svoju karijeru već tokom studija u saradnji sa drugim bendovima.

Poput Kirjejeva, Hadžimanov je sarađivao sa najvećim muzičkim imenima, kao što su Dejvid Glimor i Kris Čik. Ovaj vrhunski umetnik trenutno se godinama smatra najvećim džez pijanistom Balkana, rame uz rame s Bojanom Zulfikarpašićem.

Dueti s kolegom preko Drine odavno se smatraju najvećom atrakcijom za ljubitelje džeza na Kolarcu. Vasil je napisao autorsku muziku za nekoliko popularnih filmova.  

2018. godine osvojio je prvo mesto na listi najboljih klavijaturista na godišnjoj top listi najboljih džez muzičara poznatog kritičara Arnalda De Souteira.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

BIG BEND RTS NA KONCERT "DŽEZ AMBASADORI"


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.