Muzika
muzika/8.02.2019.

Rok klasika u izvođenju Muzikona

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Kamerni orkestar Muzikon nastavlja Level Up! koncertnu sezonu 21. februara u Kolarčevoj zadužbini kada će biti izvedeni hitovi britanskih rok bendova u aranžmanima za klasične instrumente.

Orkestar Muzikon nastavlja Level Up! sezonu u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, koncertom Level Up No.2, sa temom Rock&Classic koji će biti održan 21. februara u 20h.

Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje, budući da će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova u aranžmanima napisanim za klasične instrumente. Orkestar će ovom prilikom izvoditi pesme Beatlesa, Led Zeppelina i Queena.

Muzikon je više puta nastupao u okviru projekta Queen Symphony Acoustic koji pored orkestra čine hor i Queen Real Tribute bend, dok Beatles go Baroque, legendarnog kompozitora Petera Breinera, i klasične verzije Led Zeppelina izvode prvi put.

¶ STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2 ¶

Peter Breiner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista koji je snimio preko 150 albuma, kao dirigent i pijanista. Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima kao što su barokne verzije pesama Beatlesa i Elvisa Presleya. 2004. je snimio sve nacionalne himne sveta koje je Atinski olimpijski komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na Olimpijskim igrama. Njegov trostruki CD Janacek Operatic Suites je jedan od Top 10 klasičnih CD-ova 2009. godine. Trenutno živi i radi u Njujorku.

¶ NEMANJA RADULOVIĆ - ESENCIJA ČISTE LJUBAVI ¶

Kamerni orkestar Muzikon je multimedijalni umetnički sastav iz Beograda koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva. Uz klasičan repertoar, Muzikon razvija i izvodi drugačije projekte, bilo kroz program ili način izvođenja koncerta. Pored koncerata, aktivnosti orkestra Muzikon podrazumeju i brojne akcije i kampanje u cilju promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati do završetka sezone u maju 2019. godine.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.