Muzika
muzika/21.02.2018.

Džez tradicija: Muzikon na Kolarcu

muzika
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Kamerni orkestar Muzikon u okviru koncertne sezone Hypercube nastupa na Kolarcu 22.02. sa programom posvećenom džez stvaralaštvu i tradiciji. Koncert je podeljen na dva dela - u prvom će posetioci imati priliku da čuju kompozicije klasične muzike sa jakim uticajem džeza, dok je drugi deo koncerta rezervisan za džez standarde i muziku američke tradicije.


Na koncertu će gostovati kvartet Miloša Branisavljevića (Miloš Branisavljević – bubanj, Rastko Obradović – tenor saksofon, Marko Ćurčić – bas, Milovan Paunović – klavir), kao i Merry Gospel Choir (dirigent – Marija Kuburić Borović). Publika će imati priliku da čuje dela Geršvina, Skrjabina, Pjacole, Bernštajna, kao i džez i gospel standarde.

PROČITAJTE JOŠ: VALJEVKA PRED ZVEZDAMA HOLIVUDAHypercube sezonu, uz zanimljive, atraktivne i uzbudljive koncerte, odlikuju i različite akcije i kampanje koje promovišu kvalitetnu klasičnu muziku i sam orkestar Muzikon. Do sad je organizovano više gerilskih akcija, kao što su Dan klasike – dan kada je 40 beogradskih kafića i barova puštalo isključivo klasičnu muziku; Hrana za uši – kulinarsko-muzički spektakl, itd… 

Uz inventivna iznenađenja, korišćenja digitalnih i elemenata novih tehnologija Muzikon na nesvakidašnji način skreće pažnju na ono što se dešava na sceni Kolarca. I svojom sezonom Hypercube pomera granice - u poimanju, prezentovanju i doživljaju klasične muzike. 

Kroz promociju svakog koncerta Muzikon će posebno naglasiti kontekst i smisao kompozicija koje se izvode. Cilj je edukovanje i razvoj publike, kao i regrutovanje budućih poštovalaca klasične muzike. 

Karte su u prodaji po ceni od 800 i 1.000 dinara na Biletarnici Kolarca.
Studenti tokom cele sezone imaju popust od 50 odsto.

PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJUPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box