Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/26.10.2019.

Orkestarska raskoš Njujorškog big benda

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaMingus Big Band je prvi američki veliki orkestar na Beogradskom džez festivalu još od 1990. godine. Oni će nastupiti 27. oktobra u 19 časova u Kombank dvorani.

Sastav prvoklasnih njujorških muzičara pod umetničkim vođstvom Mingusove supruge Sju ne bavi se samo iščitavanjem zaostavštine legendarnog kontrabasiste, već je autentično tumači originalnim aranžmanima kompozicija iz Mingusovog opusa.

Njihov nastup ostvaruje pravu vezu sa počecima manifestacije: sam Mingus je nastupao na uvodnom izdanju 1970, kao i 1972. i 1975, a manja legacy formacija Mingus Dynasty 1982. godine.

Beogradska publika će po prvi put čuti proslavljeni repertoar u punoj orkestarskoj raskoši, u izvođenju jednog od najboljih big bendova na planeti, sedam puta nominovanog za Gremi.

Lider aktuelne postave orkestra je iskusni alt saksofonista Aleks Foster, a među istaknutim članovima su trubač Aleks Sipjagin, tenor saksofonista Vejn Eskoferi, basista Boris Kozlov i bubnjar Donald Edvards. Program sastava čine čuvene kompozicije iz Mingusovog repertoara, među kojima i “Fables of Faubus” i “Ysabel’s Table Dance”.


PROČITAJTE I:

KONCERT PROVOKATIVNOG LAJBAHA U BEOGRADU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.