Muzika
muzika/24.09.2021.

Nik Kejv: Novi singl i memoari

muzika
  • Gosha Rubchinskiy 
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Gosha Rubchinskiy   

 

Nik Kejv, prvi hedlajner EXIT festivala 2022, najavio je za jesen sledeće godine svoje nove memoare pod nazivom „Faith, Hope And Carnage" (Vera, nada i pokolj), koje će objaviti izdavačka kuća Canongate. Cave je prošle nedelje predstavio singl „Earthlings", do sada neobjavljenu pesmu iz perioda albuma „Ghosteen", koja će se naći na albumu „B-Sides & Rarities Part II" najavljenom za 22. oktobar ove godine. 

Memoari „Faith, Hope And Carnage" (Vera, nada i pokolj) obuhvatiće više od 40 sati razgovora između legendarnog australijskog umetnika i novinara Observera, Seana O'Hagana, a u fokusu će biti period posle smrti Kejvovog sina Artura 2015. godine, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon te tragedije. U sinopsisu memoara navodi se da je u pitanju promišljena knjiga o Kejvovom unutrašnjem životu, meditacija o velikim idejama, uključujući teme kao što su vera, umetnost, muzika, tuga i još mnogo toga. 

Komentarišući nove memoare Kejv je izjavio: „Ovo je prvi intervju koji sam dao godinama unazad. Traje više od 40 sati. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno dugo. Bilo mi je malo čudno, ali iskreno bilo je zadovoljstvo razgovarati sa Seanom i zajedno s njim prolaziti kroz ova neizvesna vremena. Takođe, zadovoljstvo je nastaviti saradnju sa izdavačem Canongateom, koji je kao i uvek predan i strastven u svom poslu". 

Prema rečima novinara O'Hagana, pred čitaocima će se naći intimni i često iznenađujući razgovori, u kojima Kejv iskreno govori o svom životu, muzici i dramatičnoj transformaciji izazvanoj ličnom tragedijom. 

Nakon singla „Vortex", Nick Cave & The Bad Seeds su prošle nedelje objavili pesmu „Earthlings", iz perioda albuma „Ghosteen", do sada nikada predstavljenu javnosti, a koja će se takođe naći na njihovom novom albumu „B-Sides & Rarities Part II" najavljenom za 22. oktobar ove godine.  Album „B-Sides & Rarities Part II" donosi 27 retkih i neobjavljenih pesama iz razdoblja od 2007. do 2020, a kompilaciju su napravili Cave i Warren Ellis, 16 godina nakon prve „B-Sides & Rarities" kolekcije. Cave je pesmu „Earthlings" nazvao prelepom pesmom koja je naprosto pobegla, karikom koja nedostaje, a koja čvrsto povezuje „Ghosteen".

 

Veliki Nick Cave i njegovi The Bad Seeds prvi su potvrđeni hedlajneri 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, predvođen neuništivim rok propovednikom zagrmeće sa glavne bine festivala u petak, 8. jula i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure, nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarističkih imena na Exitu.


PROČITAJTE I:

STEFAN MILENKOVIĆ I NELE KARAJLIĆ NA TAŠU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.