Muzika
muzika/28.03.2023.

Martovski festival: Omaž Eniju Morikoneu

muzika
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Dom omladine Beograda predstavlja jedinstven muzički događaj za nezaboravnu završnicu jubilarnog 70. Martovskog festivala. Muziku Enija Morikonea iz nagrađivanih filmova 4. aprila od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine izvešće orkestar Le Muse (Italija), uz učešće Morikoneove dive, muze i inspiracije Suzane Rigači, peva Daniela Plači, a diriguje Andrea Albertini.

Mogobrojne nagrade su dodeljene kompozitoru Eniju Morikoneu za života, kao što su: Oskar 2016. godine, Zlatni globus, nagrada po izboru kritičara, kao i zvezda na Bulevaru slavnih. Smatra se jednim od navažnijih kompozitora filmske muzike svih vremena:"Dobar, loš zao", "Za šaku dolara", "Za dolar više", "Bilo jednom na Divljem zapadu", "Bilo jednom u Americi", "Profesionalac" i mnogi drugi.

Le Muse je u potpunosti ženski ansambl formiran od vrhunskih muzičarki, umetnički odraslih u izuzetnim nacionalnim i međunarodnim orkestrima, koji svoje koncertne karijere kombinuju sa predavanjima na čuvenim italijanskim muzikim akademijama i muzičkim školama. U projektu "Muzika za Oskara" nastupaju kao klasični muzičari, sa ciljem dočaravanja zvuka koji bi bio što približniji originalnim Morikoneovim kompozicijama. Dirigent je Andrea Albertini, vokalni solista Daniela Plači.

Repertoar se sastoji od najpoznatijih filmskih tema Enija Morikonea, prateći zajedničku razvojnu nit njegovog stvaralaštva, od ranih 60-ih do naših dana. Svaku numeru će predstaviti i obogatiti anegdotama, kuriozitetima, istorijskim i biografskim beleškama, dirigent Albertini, kao konfernasije.

Publika će se iz prve ruke uveriti kakav je bio stvaralački genij ovog kompozitora na koncertu na kome će se izvoditi njegove najpoznatije kompozicije iz istorije međunarodne kinematografije.


PROČITAJTE I:

POČINJE 70. MARTOVSKI FESTIVAL


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.