Muzika
muzika/4.05.2022.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2022

muzika
  • Dizajn: Relja Bikić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2022. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 01.05. do 31.05.2022. 

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

- Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.
- Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2021. i 31.05.2022. godine.
- Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine - milanmladenovic.com.
- Konkurs se zaključuje 31.05.2022. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.


PROČITAJTE I:

EXIT: MULTIMEDIJALNI PERFOMANS KONSTRAKTE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.