Muzika
muzika/16.12.2019.

Gitarista Džon Frušante se vraća u Peperse

muzika
  • Marc Fanelli Isla / Unsplash
Autor fotografije:
Kaleidoskop media/N1 /Foto: Marc Fanelli-Isla/Unsplash
Red Hot Chili Peppers iznenadili su svoje fanove objavom da njihov gitarista Džoš Klinghofer više neće biti deo benda. Džoš je sa Pepersima svirao čitave protekle decenije.

Nakon 10 godina u bend se vraća gitarista Džon Frušante.

Pepersi su na svom Instagram nalogu sinoć saopštili da se Frušante vraća na svoje staro "radno mesto", kao i da Klinghofer više neće svirati sa njima.

"Red Hot Chili Peppersi objavljuju da se rastavljamo sa gitaristom koji je deset godina sa nama, Džošom Klinghoferom. Džoš je divan muzičar koga poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni za vreme koje smo proveli s njim, i beskrajnu darovitost koju je podelio sa nama. Takođe objavljujemo, sa velikim uzbuđenjem i punih srca, da se Džon Frušante vraća u grupu", naveli su Pepersi.

View this post on Instagram

A post shared by Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers) on

Džon Frušante do sada je dva puta napuštao Peperse. Svirao je s njima od 1988. do 1992. godine, a u tom periodu objavljen je album "BloodSugarSexMagik" koji im je doneo planetarnu slavu.

U Peperse se ponovo vratio 1998. posle borbe sa zavisnošću od narkotika i ostao sa bendom do 2008.

1999. godine sa Frušanteom u postavi objavljen je kultni album "Californication", a usledili su i hvaljeni "By The Way" (2002) i dupli album "Stadium Arcadium" (2006).

Od početka svoje karijere njegov talent je bio očigledan. Ugledni američki časopis "Rolling Stone" ga je 2004. godine proglasio jednim od najboljih gitarista u proteklih 30 godina, da bi ga 2007. označio kao jednog od "trojice novih bogova gitare".

Svetska turneja 2007. godine, u okviru koje su svirali i u Inđiji, bila je poslednja sa Frušanteom u postavi.

Fanovi su na društvenim mrežama vest da se Frušante vraća u Peperse dočekali sa velikim oduševljenjem.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.