Muzika
muzika/1.04.2020.

Filharmonija: Onlajn putovanje u Italiju

muzika
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Beogradska filharmonijaU okviru nedeljnog repertoara, Filharmonija je pripremila nove audio i video snimke koji se mogu pronaći na digitalnim platformama. Audio sreda posvećena je spektakularnom otvaranju filharmonijske sezone 17/18 kojom je otpočeo mandat šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Na programu su „
Pastoralna simfonija" Betovena i "Alpska simfonija" Štrausa, koje Felc tradicionalno izvodi kao svoj "srećni repertoar" prilikom inauguracionih koncerata, koje možete slušati OVDE.

Onlajn sezona na Jutjub kanalu ovog petka u 20 časova (3. april) predstavlja koncert iz ciklusa „Pandemonijum", posvećen jedinstvenoj kombinaciji muzike, glume i teksta. Publika će imati priliku da pogleda „Putovanje u Italiju" Đovanija Solime. 


Putovanje u Italiju

Gudački kvartet Beogradske filharmonije i violončelistkinja Maja Bogdanović, izveli su ovo delo komponovano za glas, violončelo, gudački kvartet i elektroniku. Glumac Vladimir Aleksić, čiji se značajan deo glumačke karijere odvija u Italiji, na originalnom jeziku je govorio stihove Mikelanđela Buonarotija, Đordana Bruna i Frančeska Borominija koji prate ovo zanimlјivo ostvarenje, a možete ga pratiti OVDE.

Vladimir Aleksić i Beogradska filharmonija

Od ostalih sadržaja, Filharmonija je u toku ove nedelje objavila novi blog Filharmoničara u izolaciji u kome je trombonista Igor Ranković otkrio interesantan projekat kojim se bavi. Pored maestra Mehte, orkestru i publici Beogradske filharmonije obratio se i dirigent Hauard Grifitis, budući da je njegov nastup bio zakazan za 3. april na Kolarcu zajedno sa pijanistkinjom Kler Huangči. A sećanje četvrtkom biće posvećeno nedavno preminulom, slavnom kompozitoru Kšištofu Pendereckom sa kojim je Filharmonija imala čast da nastupi 2008. godine. 


PROČITAJTE:

VIRTUELNA ŠETNJA KROZ ERMITAŽ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.