Muzika
muzika/9.01.2023.

"Beogradsko proleće" u aprilu (FOTO)

muzika
  • Filip Olćan / MTS Promo
  • Filip Olćan / MTS Promo
  • Filip Olćan / MTS Promo
  • Filip Olćan / MTS Promo
  • Filip Olćan / MTS Promo
  • Filip Olćan / MTS Promo
  • Filip Olćan / MTS Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Filip Olćan / MTS Promo

 

Prestižni festival zabavne i pop muzike "Beogradsko proleće", biće održan 22. aprila na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, današnjoj u MTS Dvorani, najavili su organizatori.

Poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu gde je i rođen, biće održan u organizaciji mts Dvorane.

Kako se očekuje, "Beogradsko proleće" će i ove godine probuditi veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, a konkurs za prijavu kompozicija biće otvoren od 15. januara do 15. februara.

Zainteresovani mogu da konkurišu  putem veb adrese prijava@beogradskoprolece.rs, a sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu www.beogradskoprolece.rs 
 
Podsetimo, prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom "Čuvam ljubav", dok su drugo i treće mesto poneli Željko Vasić sa kompozicijom "Kompanjero" i Mirza Selimović sa pesmom "Plakaćeš"
 
Pre  tačno 62 godine - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „BEOGRADSKO PROLEĆE", koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.


PROČITAJTE I:

PREMIJERA: PARLA PIU PIANO TAMARE RAĐENOVIĆ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.