Film
film/16.01.2019.

Završen filmski festival Kustendorf

film
  • Promo / Kustendorf
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Švajcarskom ostvarenju „All Inclusive" Korine Švingruber Ilić pripalo je „Zlatno jaje" za najbolji film 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf".

„Srebrno jaje" otišlo je u ruke Ognjena Petkovića za film „Jesenji valcer" (Srbija/SAD), a „Bronzano jaje" dobio je film „Sortiranje" Mikela Storma Glomstejna (Norveška).

Specijalna priznanja dobili su Saša Karanović za film „Kostakurta (Bajka o Satankrajini)" (Republika Srpska) i Ilarija Di Karlo za „Božanstveni put" (Nemačka).

Za nagrade se takmičio 21 film, a odluku je doneo žiri koji su činili su glumica Stana Katić, Slobodan Despot, izdavač i pisac srpskog porekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankred Ramon, francuski režiser dokumentarnih filmova i producent audiovizuelnih sadržaja.

Francuski direktor fotografije Mišel Amatje dodelio je nagradu „Vilko Filač" za najbolju fotografiju Nataliji Pic za ostvarenje „Ja imam nešto za sebe" reditelja Iva Kondefera (Poljska).

Predstavnik Mkiva humanitarne fondacije Zoltan Mkiva uručio je Emiru Kusturici nagradu za celokupan doprinos, priznanje čiji je prvi laureat bio Nelson Mandela.


PROČITAJTE I:

FILM O PEPEU MUHIKI NA FESTU


Gosti festivala bili su glumci – Met Dilon, Serđi Lopez, Marčelo Fonte, Adrijano Tardiolo i Luka Čikovani, reditelji David Oelhofen, Damijano i Fabio Dinočenco i producent Andrea Gambeta.

Na programu su bili filmovi – „Srećan kao Lazaro" italijanske rediteljke Aliče Rorvače, dobitnice nagrade za najbolji scenario na festivalu u Kanu, zatim „Bliski neprijatelji" Davida Oelhofena, „Nežna ravnodušnost sveta" Adilhana Jeržanova, „Dogmen" reditelja Matea Garonea, film Vima Vendersa „Papa Franja: čovek od reči" i film braće Damijana i Fabija Dinočenco „Dečaci plaču".

U okviru programa „Retrospektiva velikana" prikazani su film – „Dragstor kauboj" Gasa van Santa, „Vuk samotnjak" Obrada Gluščevića, „Sjećaš li se Doli Bel?" Emira Kusturice, kao i „Vestern" Manuela Porijera, „Svlačenje" Miloša Formana i „Dvadeseti vek" Bernarda Bertolučija.

Nagrada za buduće filmove uručena je Serđiu Lopezu i Slavku Štimcu.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.