Film
film/5.08.2023.

"Tunel" premijerno na Dunav Film Festu

film
  • Kadar iz serije Tunel
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Zillion Film

 

Prve dve epizode serije Tunel" reditelja Petra Ristovskog biće premijerno prikazane u petak, 25. avgusta u 20 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa festivala Dunav Film Fest. Nakon projekcije publici će se pokloniti deo ekipe serije.

Reditelj Petar Ristovski, posle sjajne serije i filma Kralj Petar I" je povodom premijernog prikazivanja i ekskluzivne prilike da publika festivala pogleda dugoočekivanu seriju Tunel" izjavio:

„Posle skoro sedam godina od ideje, prve dve epizode naše autorske serije Tunel biće premijerno prikazane na festivalu Dunav Film Fest u Smederevu. Sa velikim uzbuđenjem isčekujemo prvi kontakt sa publikom i ako nam pomalo neverovatno zvuči da se ovom ogromnom poslu polako bliži kraj i prvo javno prikazivanje. Tunel je vrlo napet policijski, psiho-triler od dvanaest epizoda pisanih na osnovu policijskih izveštaja i intervjua sa pregovaračima i inspektorima koji su učestvovali u pregovorima na slučajevima koje smo obradili kroz seriju. Sve je inspirisano stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina".

Petar Ristovski

„Priča serije prati rad i privatne živote grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koja kroz svaku epizodu ima pred sobom novog počinioca kome pokušavaju da pomognu. Gledaoci će imati priliku da vide jedinicu čiji je glavni zadatak rešavanje zločina pre nego što se oni dese, jedinicu koja počinioca spašava iz bezizlazne situacije, kada mu je svest do te mere sužena da ne zna kuda i kako dalje, koji se nalazi u mračnom tunelu svog uma iz koga ne može da izađe," objašnjava reditelj.

Uloge tumače Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Miloš Đorđević, Lazar Ristovski, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Sergej Trifunović. Autorsku ekipu pored reditelja Petra Ristovskog čine i Vladimir Ćosić, scenarista, direktori fotografije Goran Volarević, Maja Radošević, i Marko Milovanović, scenografi Željko Antović i Ljubica Petrović, kostimograf Veliborka Brankov, maskerka Dušica Vuksanović, kompozitor Aleksandar Ranđelović, kao i montažeri Miodrag Cicović i Aleksandar Popović.

Šesto izdanje Dunav Film Festa biće održano od 22. do 27. avgusta u Smederevu. U okviru programa biće prikazano 35 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine. Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda, na letnjoj sceni i u bioskopu Centra za kulturu Smederevo. Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji.


PROČITAJTE I:

EPSKA DIMENZIJA SLUČAJA MAKAVEJEV


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.