Film
film/10.09.2019.

"Slučaj Makavejev" stiže u bioskope

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaFilm reditelja Gorana Radovanovića "Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali", nagrađen "Beogradskim pobednikom" za najbolje domaće ostvarenje na ovogodišnjem Festu, od 12. septembra ulazi u redovnu bioskopsku distribuciju u Beogradu i Novom Sadu, a zatim i u drugim gradovima širom Srbije.

"Slučaj Makavejev ili proces u biskopskoj sali" nije samo omaž jednom od najvećih filmskih stvaralaca sa ovih prostora, već kroz političko suđenje i zabranu njegovog filma "WR Misterije organizma", otkriva najveću traumu tadašnje socijalističke Jugoslavije: pokušaj uspostavljanja demokratije bez suštinske slobode, ili pokušaj uspostavljanja slobode bez istinske demokratije.Radovanovićev film baca novo svetlo na jednu od najružnijih epizoda jugoslovenske kinematografije u okviru koje je Dušan Makavajev stvorio svoje remek-delo “W. R. Misterije organizma”, da bi odmah bio i neformalno zabranjen.

O filmu snažnog pečata koji nam pruža saznanje o novim detaljima iz istorije našeg filma, bivše zemlje i obračuna s neistomiljenicima i u kom se poslednji put pojavljuje zvezda „Misterije organizma“ Milena Dravić razgovarali smo sa Goranom Radovanovićem, rediteljem, scenaristom i producentom. Intervju možete pročitati ovde.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.