Film
film/2.02.2022.

Premijerno dokumentarac o Bitlsima (FOTO)

film
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Čuveni koncert legendarnih Bitlsa na krovu njihove produkcijske kuće - zgrade Epl Korps (Apple Corpes) koji je održan 30. januara 1969. godine u Londonu upakovan je u jednočasnovni dokumentarni film "BEATLES: GET BACK" koji će, simbolično, gotovo na godišnjicu, specijalno biti prikazan u IMAX sali Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa, 12. februara od 19.30h.
 


Nezaboravan, poslednji koncert Bitlsa režirao je Piter Džekson koji je o svom podvigu, koji je prvobitno bio mini serija od tri epizode, a potom prilagođena za IMAX bioskopski format rekao: „Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov poslednji koncert. Oni to zaslužuju".

Piter Džeskon je publici poznat kao trostruki oskarovac i reditelj kultne triologije Gospodar prstenova".
 

 
Dokumentarni film prikazuje kreativni proces Bitlsa dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo posle više od dve godine. Suočeni sa gotovo nemogućim rokom,  prijateljstvo između Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara stavljene su na probu. 
 
 
Dokumentarac je sastavljen od skoro 60 sati neviđenih snimaka snimljenih tokom 21 dana, koje je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine, i od više od 150 sati snimljenog zvuka, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka.
 
Više fotografija pogledajte u gornjoj galeriji.

MOŽDA VAS ZANIMA:

Ekskluzivni ntervju za naš magazin sa poznatim škotski fotografom Harijem Bensonom koji je tokom karijere fotografisao Bitlse možete pročitati OVDE


PROČITAJTE I:

NOVI HRABRI SVET ZA JUBILARNI 50. FEST


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.