Film
film/13.08.2021.

Otvoren SFF, Vim Venders zvezda večeri

film
  • Sarajevo Film Festival
  • Sarajevo Film Festival
  • Sarajevo Film Festival
  • Sarajevo Film Festival
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Večeras je otvoren 27. Sarajevo Film Festival, svetskim premijerama dva bosanskohercegovačka filma, DESET U POLA Danisa Tanovića i omnibusom PISMA S KRAJEVA SVIJETA sarajevske klase Bele Tarra. Wimu Wendersu, jednom od najznačajnijih svetskih filmskih autora,  u Narodnom pozorištu Sarajevo uručeno je Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.  

„Presrećni smo što možemo odati priznanje jednoj od centralnih ličnosti svetske kinematografije. Svojim radom u oblasti vizuelnih umetnosti, kao izvanredan filmski autor i fotograf, Wim Wenders publici uvek donosi nezaboravne priče i emocije", rekao je direktor Festivala Mirsad Purivatra.

Wim Wenders će 16. augusta održati Master klas u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 15:30 sati. Ulaz je besplatan, ali je potrebno prethodno rezervisati ulaznice na Glavnom Box Officeu ili putem maila boxoffice@sff.ba. Ulaznice moguće je preuzeti na Glavnom Box Officeu od 14. augusta. 

14. augusta počeće i prikazivanje programa "Posvećeno" (Tribute To) u okviru kojeg će biti prikazana retrospektiva odabranih Wendersovih filmova. Program će u 15:00 sati u bioskopu Meeting Point otvoriti film ALICE U GRADOVIMA, nakon kojeg će Wim Wenders imati Q&A, a od 21:00 sati u Summer Screenu na programu će biti film BUENA VISTA SOCIAL CLUB.

U Letnjem bioskopu Coca-Cola 16. augusta u 20:30 sati biće prikazan kultni film PARIZ, TEXAS, a Wim Wenders će predstaviti film pre projekcije. Proslavljeni reditelj predstaviće i film DO KRAJA SVETA, koji će 17. augusta biti prikazan u bioskopu Meeting Point. Radi se o pravom filmskom događaju, s obzirom na to da će projekcija početi u 23:00 i trajati sve do 03:19 sati.

Sarajevo Film Festival će organizovati i posebnu projekciju novorestaurisane verzije Wendersovog filma HOTEL OD MILION DOLARA, koji je 2000. godine osvojio Srebrnog medveda na Berlinskom festivalu. Čuvena triler drama sa Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom biće prikazana 15. augusta u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

27. Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. augusta 2021. godine. 


PROČITAJTE I:

"AMERIČKA UTOPIJA" DEJVIDA BIRNA NA BELDOKSU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.