Film
film/26.12.2020.

Kinoteka novogodišnji filmski maraton

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

U želji da ulepša prvi dan Nove godine i obraduje građane širom Srbije nešto drugačijim novogodišnjim programom Jugoslovenska kinoteka će organizovati prvi onlajn maraton digitalno restauriranog filma.

Deset kultnih ostvarenja reditelja Gorana Markovića, Božidara Nikolića, Slobodana Šijana, Srđana Karanovića, Gorana Paskaljevića, Živka Nikolića i Živojina Žike Pavlovića, u produkciji Centar filma, biće emitovana kroz prenos uživo 1. januara 2021. od 10.00 ujutru sve do dva časa iza ponoći na Facebook stranicama kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke.

U tom periodu, građani će moći da isprate odabrane filmove prema sledećem redosledu:

10:00  Nacionalna klasa
11:55  Tri karte za Holivud
13:55  Maratonci trče počasni krug
15:30  Nešto između
17:25  Varljivo leto
19:00  Poseban tretman
20:35  Davitelj protiv davitelja
22:10  Lepota poroka
23:55  Kad budem mrtav i beo
01:15  Miris poljskog cveća

Ove i još sedam drugih filmova publika će moći da gleda još dugi niz godina zahvaljujući projektu „Vip Kinoteka“, koji su sa ciljem digitalne restauracije srpske filmske baštine, pokrenule Jugoslovenska kinoteka i kompanija Vip mobile u želji da sačuvaju i zaštite dela koja su proglašena za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Svi ljubitelji kvalitetnog filmskog programa moći će da prate prvi onlajn Kinoteka maraton putem svojih mobilnih ili desktop uređaja. Korisnici neograničenih tarifa u Vipu mogu maraton pratiti i koristeći svoje beskonačne gigabajte interneta u Vip mreži i tako uživati u vrhunskom doživljaju gledanja restaurisanih filmskih ostvarenja.


PROČITAJTE I:

KINOTEKA DOBILA "NAŠ MUZEJ FILMA"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.