Film
film/1.03.2019.

Jedna karta za sve sa FEST-a

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da nadoknade propušteno sa ovogodišnjeg 47. Međunarodnog filmskog festivala FEST i  filmska ostvarenja koja nisu stigli da pogledaju u okviru deset dana festivala, to učine u bioskopu Kombank Dvorana, u okviru akcije "JEDNA KARTA ZA SVE PROPUSTENE FILMOVE SA FESTivala".

Gledaoce u utorak 5. marta na bioskopskom platnu Kombank Dvorane očekuje čak 23 festovska filmska ostvarenja među kojima su: "Miljenica"; "Reži"; "Šavovi", "Sam samcat"; "Čarobne noći"; "Veran čovek";"Ptice selice"; "Vaspitačica"; "Izgaranje"; "U tuđoj kući"; "Tri dana u Kibornu"; "Kapernaum"; "Spokoj"; "Bela vrana"; "Juli"; "Hladni rat"; "Dvostruki život";"Kiler darling";"Starac s revolverom";"Dogman"; "Planina"; "Loro";"Prisni neprijatelj".

Prodaja karata počinje danas na blagajni Kombank Dvorane po ceni od 700 dinara, a sa jednom kartom omogućen je celodnevni užitak u filmovima po želji.
 
Kupci karata dobijaju na ulazu narukvice s kojima slobodno mogu da idu s filma na film i uživaju u propuštenom.

O FILMOVIMA
 
MILJENICA

Početkom 18. veka, slabašna kraljica En sedi na engleskom tronu, a njena bliska prijateljica Lejdi Sara vodi zemlju umesto nje. Kada dođe nova sluškinja Ebigejl, njen šarm joj širom otvara vrata na dvoru. Borba za titulu kraljičine miljenice može da počne.

Režiju za ovo filmsko ostvarenje potpisuje grčki reditelj Yorgos Lanthimos, scenario Deborah Davis i Tony McNamara.Uloge: Oliviia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone, Nicholas Hoult i Emma Delves.

ŠAVOVI 
 
Višestruko nagrađivani film Miroslava Terzića "Šavovi" inspirisan je istinitom pričom beogradske krojačice koja skoro dve decenije traži svog "mrtvog sina".

Nesrećna majka koju tumači Snežana Bogdanović bori se sa upravom bolnice i lekarima, policijom, sudovima i opštinskim zvaničnicima, kako bi dobila ispravu o smrti koja bi dokazala gde je sahranjen njen novorođeni sin.

Strpljivo spajajući "šavove svoje priče", ona, posle skoro 20 godina, veruje da je svog sina našla u prigradskom naselju udaljenom 15 kilometara od Beograda.

Ostale uloge tumače Jovana Stojiljković, Marko Baćović, Pavle Čemerikić.
Producenti filma su Uliks Fehmiu i Milena Trobozić Garfield, a scenario potpisuje Elma Tataragić. Snimatelj je Damjan Radovanović.


  

BELA VRANA
 
Treći rediteljski film slavnog glumca "Bela vrana", koji je delom sniman kod nas  i finansiran novcem Republike Srbije, govori o Rudolfu Nurejevu, legendarnom ruskom baletanu koji je napravio nečuveni skandal kada je 1961. prebegao na zapad iz Sovjetskog Saveza.

Ralf Fajns nam daje uvid u umetnikov rani život - film počinje njegovim rođenjem u vozu Transsibirske železnice i prati ga na putu da postane jedan od najvećih baletana svoje generacije.

Na putovanjima u inostranstvo Nurejev je odlazio u pratnji KGB-a i njegovo ponašanje je bilo strogo ograničeno, ali je ipak imao prilike da stekne važne prijatelje, poput francuskinje Klare (Adel Eksarčopulos), koja je bila u mogućnosti da mu obezbedi politički azil.

Priča prirodno kulminira momentom kada je Nurejev odlučio da pobegne svojim pratiocima i nikada se više ne vrati u Sovjetski Savez", kaže se u Festovoj najavi filma.

Scenario za film "Bela vrana" napisao je Dejvid Her, poznat kao dramski pisac i autor scenarija za filmove "Sati" i "Čitač".

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.