Film
film/23.01.2019.

Film Miljenica otvara FEST

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Međunarodni filmski festival FEST, koji se ove godine održava od 22. februara do 3. marta, otvoriće film Miljenica, rekorder sa 10 nominacija za Oskara, a publika u Beogradu moći će da gleda i druge filmove iz konkurencije za zlatne statuete Američke filmske akademije, saopštio je danas Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Film Miljenica nominovan je za najbolji film, režiju, originalni scenario, glavnu žensku ulogu, dve sporedne ženske uloge, montažu, kameru, kostim i scenografiju. Miljenica će biti prikazana u programu Gala, u okviru koga se nalazi i Potpredsednik, drugi film po broju nominacija.

Potpredsednik je nominovan za najbolji film, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju mušku glavnu ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu, najbolju sporednu mušku ulogu, najbolju šminku i najbolju montažu. U programu Gala biće prikazana i dva filma koja nose izuzetne glumice – Glen Klouz, koja je nominovana za najbolju glumicu u ostvarenju „Žena“, i Redžina King, koja je nominovana za najbolju sporednu ulogu u filmu „Šapat ulice“.

¶ DOBITNICI ZLATNOG GLOBUSA NA FESTU ¶

Za isti film, Beri Dženkins nominovan je za najbolji adaptirani scenario, a Nikolas Britel za najbolju muziku. U programu FEST prikazuje se i film „Zelena knjiga“, koji ima nominacije za najbolji film, originalni scenario, najboljeg glavnog glumca, najboljeg sporednog glumca i najbolju montažu. U istoj selekciji prikazuje se i film Pavela Pavlikovskog, „Hladni rat“, koji je nominovan za najbolju režiju, kameru i najbolji strani film.

¶ FILM O PEPEU MUHIKI NA FESTU ¶

Libansko ostvarenje „Kapernaum“, rediteljke Nadin Labaki, u trci je za najbolji film van engleskog govornog područja, a na FEST-u će se takmičiti za jednu od nagrada u Glavnom takmičarskom programu.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box