Film
film/1.03.2019.

Cenzura Boemske rapsodije u Kini

film
  • promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Veoma uspešni biografski film o Frediju Merkjuriju, preminulom frontmenu pop-rok grupe Queen, nastavlja svoj pohod na nagrade i blagajne. Glavni glumac Rami Malek nedavno je dobio Oskara za ulogu u filmu "Boemska rapsodija", dok je sam film zaradio preko 800 miliona dolara, što je rekord za ostvarenja ovog žanra.

Pohod na "prvu milijardu" nastaviće u Kini, zemlji poznatoj po veoma strogim pravilima (i cenzurama) vezanim za emitovanje inostranih filmova. Prema pisanju magazina "Holywood Reporter", u limitiranom izdanju za ovo tržište biće "barem minut" izbačenih kadrova, u kojima je prikazano konzumiranje narkotika i Malekovi/Merkjurijevi poljupci s drugim muškarcima.

Prema mišljenju velikog dela kritike i javnosti, homoseksualnost i promiskuitetni život Fredija Merkjurija su i u originalnoj verziji prikazani "previše upeglano" i konzervativno, što je svojevremeno i naglašavao Saša Baron Koen, glavni kandidat za rolu pevača pre nego što je produkcija odabrala Ramija Maleka.

Rami Malek, koji glumi Fredija Merkjurija, je zajedno sa Gvilijem Lijem, Benom Hardijem i Džozefom Mazelom koji igraju Brajana Meja, Rodžera Tejlora i Džona Dikona, okupio bend ‚‚Queen'' na filmskom platnu.Ostatak glumačke ekipe, ljudi koji su imali bitne uloge u životima članova benda, Meri Ostin, Fredijeva najveća ljubav i najbolji prijatelj, koju glumi Lusi Bojnton, Džon Rid (Ejdan Gilen), prvi menadžer grupe Queen, zatim Džim ‚‚Majami'' Bič (Tom Holander), advokat benda, Pol Prenter (Alen Lič), Fredijev lični asistent i Džim Haton (Aron MekKasker) kao Fredijev dugogodišnji dečko.

Grejam King, producent filma, je ima velika očekivanja od ovog filma i nada se da će tinejdžeri širom sveta razumeti poruku. ‚‚Ovo je vrlo jak film'', navodi on. ‚‚Nadam se da, ukoliko postoji u publici neko ko je zbunjen ili zlostavljan ili se oseća kao autsajder, može da prihvati savet koji je Meri dala Frediju u filmu: ‚‚Zar ne vidiš šta možeš da postaneš? Sve što poželiš.''


PROČITAJTE JOŠ:

JEDNA KARTA ZA SVE SA FESTA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.