Film
film/1.03.2019.

Cenzura Boemske rapsodije u Kini

film
  • promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Veoma uspešni biografski film o Frediju Merkjuriju, preminulom frontmenu pop-rok grupe Queen, nastavlja svoj pohod na nagrade i blagajne. Glavni glumac Rami Malek nedavno je dobio Oskara za ulogu u filmu "Boemska rapsodija", dok je sam film zaradio preko 800 miliona dolara, što je rekord za ostvarenja ovog žanra.

Pohod na "prvu milijardu" nastaviće u Kini, zemlji poznatoj po veoma strogim pravilima (i cenzurama) vezanim za emitovanje inostranih filmova. Prema pisanju magazina "Holywood Reporter", u limitiranom izdanju za ovo tržište biće "barem minut" izbačenih kadrova, u kojima je prikazano konzumiranje narkotika i Malekovi/Merkjurijevi poljupci s drugim muškarcima.

Prema mišljenju velikog dela kritike i javnosti, homoseksualnost i promiskuitetni život Fredija Merkjurija su i u originalnoj verziji prikazani "previše upeglano" i konzervativno, što je svojevremeno i naglašavao Saša Baron Koen, glavni kandidat za rolu pevača pre nego što je produkcija odabrala Ramija Maleka.

Rami Malek, koji glumi Fredija Merkjurija, je zajedno sa Gvilijem Lijem, Benom Hardijem i Džozefom Mazelom koji igraju Brajana Meja, Rodžera Tejlora i Džona Dikona, okupio bend ‚‚Queen'' na filmskom platnu.Ostatak glumačke ekipe, ljudi koji su imali bitne uloge u životima članova benda, Meri Ostin, Fredijeva najveća ljubav i najbolji prijatelj, koju glumi Lusi Bojnton, Džon Rid (Ejdan Gilen), prvi menadžer grupe Queen, zatim Džim ‚‚Majami'' Bič (Tom Holander), advokat benda, Pol Prenter (Alen Lič), Fredijev lični asistent i Džim Haton (Aron MekKasker) kao Fredijev dugogodišnji dečko.

Grejam King, producent filma, je ima velika očekivanja od ovog filma i nada se da će tinejdžeri širom sveta razumeti poruku. ‚‚Ovo je vrlo jak film'', navodi on. ‚‚Nadam se da, ukoliko postoji u publici neko ko je zbunjen ili zlostavljan ili se oseća kao autsajder, može da prihvati savet koji je Meri dala Frediju u filmu: ‚‚Zar ne vidiš šta možeš da postaneš? Sve što poželiš.''


PROČITAJTE JOŠ:

JEDNA KARTA ZA SVE SA FESTA

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box