Film
film/16.08.2021.

Bono Voks i Vim Venders na SFF (FOTO)

film
  • SFF / Promo
  • SFF / Promo
  • SFF / Promo
  • SFF / Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Pevač irskog rok benda U2 Bono Vox posetio je Sarajevo gde se pridružio nemačkom reditelju Wimu Wendersu na premijernom prikazivanju restaurisane verzije filma "Hotel od milion dolara" u okviru Sarajevo film festivala.

Bono Vox se zajedno sa Wimom Wendersom pojavio na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta gde se posle dve decenije ponovo prikazuje film Hotel od milion dolara.


 
"Jako je dobro biti ovde i čini mi se kao da nisam bio tu jako dugo, a opet se čini kao kratko. To je kao da postoje dva Sarajeva - stvarno i magično. Ono jedno u kojem živiš i radiš naspram onog koje nosiš sa sobom u svet - to jedno mitsko Sarajevo. To mesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan Festival. Mislim da je ovaj Festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva - on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku", izjavio je Bono Vox.

Za ovu triler dramu s Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama za koju je Wenders je 2000. godine osvojio Srebrnog medveda na Berlinskom festivalu, Bono Vox je je pisao scenario zajedno s Wimom Wendersom i Nicholas Kleinom, a njegovom muzikom je prožet ceo film.


 
Radnja filma HOTEL OD MILION DOLARA prati grupu čudaka, otpadnika i lutalica koji žive u oronulom hotelu u centru Los Angelesa, u kraju punom narkomana i beskućnika. Iz njihove vizure pratimo priču zaljubljenog sanjara kojeg svi zovu Tom Tom. Predmet njegove čežnje je Eloise, neka vrsta palog anđela. U ovoj ludnici izbijaju nevolje. Život jednog od stanara, ekscentričnog narkomana Izzyja, okončava na brutalan način kada ga neko gurne s krova. A pošto se, na sveopšte iznenađenje, ispostavi da je Izzy sin medijskog mogula i multimilionera, na scenu ulazi FBI agent – Skinner. Suprotno očekivanjima, ispostavlja se da je on, ta duga ruka zakona, čak i luđi od šarmantnih likova koji žive u Hotelu od milion dolara.

Podsetimo, Wimu Wendersu, jednom od najznačajnijih svetskih filmskih autora,  u Narodnom pozorištu Sarajevo uručeno je Počasno Srce Sarajeva u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.  


PROČITAJTE I:

"AMERIČKA UTOPIJA" DEJVIDA BIRNA NA BELDOKSU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.