Film
film/26.09.2018.

Besplatna škola filma za srednjoškolce  

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker  School“ otvara svoja vrata za novu generaciju polaznika!

Danas, 26. septembra 2018. godine, zvanično je otvoren konkurs za prijem novih polaznika, za školsku 2018/19. godinu.

Škola je namenjena srednjoškolacima i srednjoškolkama sa područja Grada Beograda i okoline, a izabrani učenici/ce će nakon usvojenih teorijskih znanja i  praktičnih vežbi,  imati prilku i da snime svoj prvi film.

Polaznici/ce škole će uz pomoć  stručnih mentora, nagrađivanih filmskih stvaraoca - Jelene Maksimović, Marka Grbe Singha,  Jelene Gavrilović i Stefana Đorđevića proći kroz sve faze stvaranja filma i steći  znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2018. do marta 2019. godine, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Zainteresovani učenici i učenice srednjih škola potrebno je da na imejl adresu: slobodnazonajr@freezonebelgrade.org  pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje  ideje za film, kratku biografiju (u nekoliko rečenica  reći nešto o sebi) i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresa i naziv škole).


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

INTIMNI POGLED U ŽIVOT MARIJE KALAS
JUGOSLAV PANTELIĆ - SRBIJA JE FILMSKA VELESILA
CECA BOJKOVIĆ: NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK
DARIJAN MIHAJLOVIĆ - VLAST OD HEROJA NAPRAVI TIRANINA


Pohađanje Free Zone Filmmaker škole je besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza.

Konkurs je otvoren do petka 5. oktobra, a izabrani kandidati će o svom učešću biti obavešteni najkasnije do ponedeljka 15. oktobra 2018. godine.

Najbolji kratkomteražni filmski radovi polaznika treće po redu Free Zone Filmmaker škole imaće prilku da budu prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna zona 2019. godine. 

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“  realizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior,  uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.