Teatar
teatar/12.03.2020.

Novo izvođenje mjuzikla "Kosa" u maju

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: PromoPreko 29 umetnika na sceni, u raskošu boja, energiji pokreta i muzičkoj harmoniji hipi doba, ponovo će zablistati na daskama Kombank Dvorane 10. maja, dva meseca nakon  beogradske premijere na istom mestu.Predstava nastala na  istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana okupiće ponovo glumce Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, koji će kao i na samoj premijeri, u jedinstvenom glumačkom nadahnuću, praćeni orkestrom Davida Klema na sceni, Beograđane podsetili na tadašnji duh slobode i promena, ali i na teme koje su jednako aktuelne kao i 1969. godine, a obrađene u savremenom umetničkom maniru.U ovoj emotivnoj priči o mladim ljudima koji tragaju za promenom, protkanoj rediteljskim žarom mađarskog reditelja Petera Telihalija, publika će imati prilike da čuje muzičke deonice poput čuvenog hita „Let the Sunshine in" i druge tematske numere iz Kose. U vatrenom „umetničkom plesu",  atutentičnim kostimima i uz vernu scenografiju, glumci i orkestar verno dočaravaju energiju toga doba.Interesantan je podatak da je prva predstava pripemana svega pet nedelja, a u njoj je učestvovalo preko 50 ljudi.

Podsetimo, prošlogodišnjoj premijeri predstave u Novom Sadu prisustvovao je proslavljeni holivudski glumac Džon Sevidž koji je uoči događaja poručio "Sloboda je muzika. Nosi duh nade".


PROČITAJTE I:

"MAMU MU..." PREMIJERNO U JDP


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.