Teatar
teatar/28.03.2019.

Kralj Betajnove na festivalu u Kranju

teatar
  • Nenad Petrović
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Nenad Petrović

 

Predstava Kralj Betajnove Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića biće izvedena festivalu „Nedelja slovenske drame” koji se održava u Prešernovom gledališču u Kranju.

Na manifestaciji koji se ove godine održava 49. put, od 27. marta do 8. aprila, biće izvedeno petnaest predstava u tri programske celine.

Predstava Kralj Betajnove u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta na programu je u petak 29. marta u okviru međunarodnog programa.

U takmičarkom programu nacionalne selekcije biće izvedeno sedam slovenačkih predstava među kojima i predstava Visočke hronike bazirana na noveli Ivana Tavčara u režiji Jerneja Lorencija koja je nedavno izvedena na sceni JDP-a.

U sporednom programu biće izvedene četiri predstave među kojima i Kralj Betajnove u izvođenju Akademije za pozorište, radio, film i televiziju iz Ljubljane.

Predstava Kralj Betajnove koja je premijerno izvedena 3. aprila 2018, na sedamdesetogodišnjicu Jugoslovenskog dramskog pozorišta na Sceni „Ljuba Tadić”, već je izvedena u Sloveniji na sceni Drame Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani u junu 2018.


PROČITAJTE I:

HANA SELIMOVIĆ: ODBIJAM NAGRADU

SPOT I PESMA PREVIŠE, POSVEĆENI GLOGOVCU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box