Teatar
teatar/28.03.2019.

Kralj Betajnove na festivalu u Kranju

teatar
  • Nenad Petrović
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Nenad Petrović

 

Predstava Kralj Betajnove Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića biće izvedena festivalu „Nedelja slovenske drame” koji se održava u Prešernovom gledališču u Kranju.

Na manifestaciji koji se ove godine održava 49. put, od 27. marta do 8. aprila, biće izvedeno petnaest predstava u tri programske celine.

Predstava Kralj Betajnove u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta na programu je u petak 29. marta u okviru međunarodnog programa.

U takmičarkom programu nacionalne selekcije biće izvedeno sedam slovenačkih predstava među kojima i predstava Visočke hronike bazirana na noveli Ivana Tavčara u režiji Jerneja Lorencija koja je nedavno izvedena na sceni JDP-a.

U sporednom programu biće izvedene četiri predstave među kojima i Kralj Betajnove u izvođenju Akademije za pozorište, radio, film i televiziju iz Ljubljane.

Predstava Kralj Betajnove koja je premijerno izvedena 3. aprila 2018, na sedamdesetogodišnjicu Jugoslovenskog dramskog pozorišta na Sceni „Ljuba Tadić”, već je izvedena u Sloveniji na sceni Drame Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani u junu 2018.


PROČITAJTE I:

HANA SELIMOVIĆ: ODBIJAM NAGRADU

SPOT I PESMA PREVIŠE, POSVEĆENI GLOGOVCU


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.