Teatar
teatar/2.02.2021.

JDP: Komemoracija Ivanu Bekjarevu

teatar
  • Wikipedia/Viktor Lazić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Wikipedia/Viktor Lazić

 

Komemoracija povodom smrti Ivana Bekjareva biće održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u petak 5. februara u 12.00 na Sceni „Ljuba Tadić“.

Ivan Bekjarev, član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 1968. do 2001. godine, preminuo je 16. novembra 2020. godine. JDP komemoraciju do sada nije bilo u mogućnosti da održi zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Komemoraciji u Jugoslovenskom dramskom pozorištu će prisustvovati i porodica Ivana Bekjareva.

Bekjarev će ostati upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta i po brojnim ulogama na filmu i televiziju, poput onih u serijama "Bolji život" i "Srećni ljudi".


PROČITAJTE I: 

IVAN BEKJAREV U ULOZI ZORANA RADMILOVIĆA


Ivan Bekjarev je krajem oktobra bio pozitivan na koronavirus. Tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma "Bilo Jednom u Srbiji".

Bekjarev je jedan od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca sa izuzetno plodonosnom i dugom karijerom, a obreo se u svim žanrovima pozorišne, filmske i televizijske umetnosti.

Rođen je u posleratnom Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu Bokseri idu u raj 1967. godine.

Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.