Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/25.01.2019.

The Bestbeat u subotu sviraju najmlađima!

muzika
  • Promo / Kolarčeva zadužbina
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Jedinstven bend koji izvodi muziku Bitlsa, The Bestbeat nastupiće 26. januara u Kolarčevoj zadužbini na koncertu posvećenom najmlađima.

Kolarčeva zadužbina tradicionalno počinje godinu koncertom sastava The Bestbeat u okviru ciklusa Mala škola bontona - Kako se slušaju Bitlsi koji organizuje Centar za muziku.Ciklus Kako se sluša koncert/Mala škola bontona namenjen je najmlađoj publici i njihovim roditeljima. Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović koji je po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice.

Milovanović na vrlo specifičan i originalan način decu vodi kroz ovaj program. Uz njega, mališani saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine, nauče kad se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im prenese neke podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima pravi opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

Kolarčev edukativni program Mala škola bontona/Kako se sluša koncert traje  već osam godina, a za to vreme je stasala cela jedna generacija nove, mlade publike koja se i dalje redovno vraća na ovaj program.

Tradicionalni koncert kada se slušaju Bitlsi ima i svoju maskotu. „Ivan je na prvom koncertu imao samo jednu godinu, jedva je hodao, ali je bio u duksu sa njihovim znakom. Sada je verovatno već predškolac… Uglješa, čija se slika svih ovih godina pojavljuje na našem plakatu je u međuvremenu porastao na preko 1,85cm i ide u gimnaziju….“, ispričala nam je Mirjana Mima Lazarević, direktorka Centra za muziku Kolarčeve zadužbine.

Koncert će biti održan u subotu, 26. januara u 11 sati, a cena ulaznica je 200 dinara.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box