Muzika
muzika/25.01.2019.

The Bestbeat u subotu sviraju najmlađima!

muzika
  • Promo / Kolarčeva zadužbina
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

Jedinstven bend koji izvodi muziku Bitlsa, The Bestbeat nastupiće 26. januara u Kolarčevoj zadužbini na koncertu posvećenom najmlađima.

Kolarčeva zadužbina tradicionalno počinje godinu koncertom sastava The Bestbeat u okviru ciklusa Mala škola bontona - Kako se slušaju Bitlsi koji organizuje Centar za muziku.Ciklus Kako se sluša koncert/Mala škola bontona namenjen je najmlađoj publici i njihovim roditeljima. Voditelj ovog jedinstvenog programa je Miloš Milovanović koji je po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice.

Milovanović na vrlo specifičan i originalan način decu vodi kroz ovaj program. Uz njega, mališani saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine, nauče kad se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture, šarmantno im prenese neke podatke iz istorije muzike i zajedno sa njima pravi opuštenu i prijatnu atmosferu na programu.

Kolarčev edukativni program Mala škola bontona/Kako se sluša koncert traje  već osam godina, a za to vreme je stasala cela jedna generacija nove, mlade publike koja se i dalje redovno vraća na ovaj program.

Tradicionalni koncert kada se slušaju Bitlsi ima i svoju maskotu. „Ivan je na prvom koncertu imao samo jednu godinu, jedva je hodao, ali je bio u duksu sa njihovim znakom. Sada je verovatno već predškolac… Uglješa, čija se slika svih ovih godina pojavljuje na našem plakatu je u međuvremenu porastao na preko 1,85cm i ide u gimnaziju….“, ispričala nam je Mirjana Mima Lazarević, direktorka Centra za muziku Kolarčeve zadužbine.

Koncert će biti održan u subotu, 26. januara u 11 sati, a cena ulaznica je 200 dinara.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box