Muzika
muzika/5.04.2019.

Svetski dan gramofonskih ploča u Beogradu

muzika
  • Free Photos / Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaKao i prethodnih godina, i ove druge aprilske subote, 13. aprila izdavačka kuća Mascom Records i Paralel festival pridružiće se obeležavanju svetskog dana gramofonskih ploča, globalno poznatog kao Record Store Day.
Besplatani celodnevni program s puno učesnika i dobre muzike, po treći put će se odvijati u samom srcu grada, u umetničkoj četvrti Čumićevog sokačeta. 
I ove godine popularan program u formi žive radijske emisije "Poznati puštaju ploče" okupiće javne ličnosti, koje će s posetiocima Čumića, s velikih zvučnika, podeliti svoj muzički izbor. 
Tako će se pored gramofona ovoga puta naći i: Zoran Kesić, Brajan Rašić, Inspektor Blaža, Slavimir Stojanović Futro, Teofil Pančić, Koja - Disciplina, Danijel - Jarboli, Galeb - Vice, te članovi benda Kanda, Kodža i Nebojša, koji će ovom prilikom promovisati i svoj aktuelni album "Uskoro" u izdanju Mascom Records-a.

Velika berza ploča odvijaće se tokom celog dana i svi zainteresovani su pozvani da donesu svoje vinile na menjažu ili prodaju. Ova jedinstvena berza na otvorenom, najveća tog tipa kod nas, svake godine okupi kolekcionare iz cele Srbije, a neretko i goste iz regiona i inostranstva, kao i puno hobista i zaljubljenika u muziku.
U vizuelnom delu programa, tu je izložba autorskih radova s poslednje Paralelove fb radionice Strip&ploče. Oko tridesetak radova koje potpisuju profesionalni strip autori, ilustratori, dizajneri i talentovani amateri iz celog regiona, a urađenih u formatu omota za vinil, biće izloženo na staklu Mascom Store muzičke prodavnice.   

PROČITAJTE I:

THE CURE U ROKENROL DVORANI SLAVNIH

A ovogodišnju novinu već tradicionalne svetkovine ploča i muzike u Čumiću, predstavljaju i prva domaća specijalna RSD izdanja u izdanju Mascom Records, to su vinili: Električni orgazam - "Igra rokenrol cela Jugoslavija - Alternativna verzija" i trostruki album benda Disciplin A Kitschme"I Think I See Myself On CCTV", "Heavy Bass Blues" i "Refresh Your Senses. NOW!", iz njihove londonske faze. 
 
Kada je reč o stranim izdanjima u autorizovanu Mascom Store prodavnicu stiže puno zanimljivih specijalnih RSD naslova, među kojima i Madonna, Ramones, Lue Reed, Duran Duran, David Bowie, Aretha Frenklin, Van Morrison, Pink Floyd, The Doors...  Foto: Mark Mathosian / Pixabay

Ambasadori našeg RSD-a ove godine su Kanda, Kodža i Nebojša, dok su na svetskom nivou to članovi benda Pearl Jam.
Ceo program besplatan i otvoren za sve zainteresovane, odvija se u prizemlju Čumića, ispred radnje Mascom Store, počinje u podne i traje do 20 časova.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.