Muzika
muzika/5.04.2019.

Svetski dan gramofonskih ploča u Beogradu

muzika
  • Free Photos / Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaKao i prethodnih godina, i ove druge aprilske subote, 13. aprila izdavačka kuća Mascom Records i Paralel festival pridružiće se obeležavanju svetskog dana gramofonskih ploča, globalno poznatog kao Record Store Day.
Besplatani celodnevni program s puno učesnika i dobre muzike, po treći put će se odvijati u samom srcu grada, u umetničkoj četvrti Čumićevog sokačeta. 
I ove godine popularan program u formi žive radijske emisije "Poznati puštaju ploče" okupiće javne ličnosti, koje će s posetiocima Čumića, s velikih zvučnika, podeliti svoj muzički izbor. 
Tako će se pored gramofona ovoga puta naći i: Zoran Kesić, Brajan Rašić, Inspektor Blaža, Slavimir Stojanović Futro, Teofil Pančić, Koja - Disciplina, Danijel - Jarboli, Galeb - Vice, te članovi benda Kanda, Kodža i Nebojša, koji će ovom prilikom promovisati i svoj aktuelni album "Uskoro" u izdanju Mascom Records-a.

Velika berza ploča odvijaće se tokom celog dana i svi zainteresovani su pozvani da donesu svoje vinile na menjažu ili prodaju. Ova jedinstvena berza na otvorenom, najveća tog tipa kod nas, svake godine okupi kolekcionare iz cele Srbije, a neretko i goste iz regiona i inostranstva, kao i puno hobista i zaljubljenika u muziku.
U vizuelnom delu programa, tu je izložba autorskih radova s poslednje Paralelove fb radionice Strip&ploče. Oko tridesetak radova koje potpisuju profesionalni strip autori, ilustratori, dizajneri i talentovani amateri iz celog regiona, a urađenih u formatu omota za vinil, biće izloženo na staklu Mascom Store muzičke prodavnice.   

PROČITAJTE I:

THE CURE U ROKENROL DVORANI SLAVNIH

A ovogodišnju novinu već tradicionalne svetkovine ploča i muzike u Čumiću, predstavljaju i prva domaća specijalna RSD izdanja u izdanju Mascom Records, to su vinili: Električni orgazam - "Igra rokenrol cela Jugoslavija - Alternativna verzija" i trostruki album benda Disciplin A Kitschme"I Think I See Myself On CCTV", "Heavy Bass Blues" i "Refresh Your Senses. NOW!", iz njihove londonske faze. 
 
Kada je reč o stranim izdanjima u autorizovanu Mascom Store prodavnicu stiže puno zanimljivih specijalnih RSD naslova, među kojima i Madonna, Ramones, Lue Reed, Duran Duran, David Bowie, Aretha Frenklin, Van Morrison, Pink Floyd, The Doors...  Foto: Mark Mathosian / Pixabay

Ambasadori našeg RSD-a ove godine su Kanda, Kodža i Nebojša, dok su na svetskom nivou to članovi benda Pearl Jam.
Ceo program besplatan i otvoren za sve zainteresovane, odvija se u prizemlju Čumića, ispred radnje Mascom Store, počinje u podne i traje do 20 časova.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
Sodalit
9.01.2021.

Bilo bi lepo da mozemo da nabavimo neki minimal, kao pravac... Zalosno je sto moramo u Nemacku i Rumuniju za takve ploce..