Muzika
muzika/5.05.2021.

Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti

muzika
  • EXIT / Promo team
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: EXIT/Promo Team

 

Delegacija Evropske Unije i EXIT festival premijerno na FEST-u donose koncertni film Satorija, snimljen na Golubačkoj tvrđavi a ovo video ostvarenje videće i brojna publika u globalnom prenosu.

Festival EXIT u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji u nedelju, 9. maja, na Dan Evrope, donosi specijalan koncertni film s nastupom izuzetno cenjenog holandskog umetnika našeg porekla - Satorija. Film je snimljen na srednjevekovnoj tvrđavi "Golubački grad".

Ovo svojevrsno muzičko putovanje premijerno će biti predstavljeno na jednom od najdugovečnijih i najuticajnijih filmskih festivala ovih prostora, beogradskom FEST-u, čije će 49. izdanje biti održano od 7. do 14. maja.

Film "Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti" biće prikazan u nedelju, 9. maja u beogradskoj Kombank Areni i novosadskoj Areni Cineplex u 20.00 sati. Odmah zatim, startovaće i globalni prenos na zvaničnoj Fejsbuk stranici EXIT festivala (u 20.21), dok će u 22.50 snimak biti emitovan na Drugom programu RTS-a.

Dan pobede, 9. maj, od 1964. godine slavi se kao Dan Evrope, i promoviše mir i jedinstvo na kontinentu.

"Verujem da muzika spaja ljude, da ima moć da bude iznad svih granica, kultura i autoriteta, i da ujedinjuje ljude. Mislim da ne možemo biti bliže miru od toga, zar ne? Za mene, mir je kada smo svi zajedno i plešemo. To je 'Satori trenutak'", poručio je u filmu Satori.

Satori neizmerno ceni balkansku etno muziku, i ta inspiracija našim podnebljem osetiće se itekako u njegovom setu sa Golubačke tvrđave, na kojem je mesta bilo i za specijalnu gošću iz Srbije, pevačicu i glumicu Milicu Majstorović. Zahvaljujući fantastičnoj atmosferi na snimanju, inspirisanim izvođačima i uigranom video timu, InfinitX "Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti" svrstava se u sam vrh lokacijskih videa koji se mogu pronaći na svetskoj sceni.

Ovaj način promocije destinacija i njenih kulturnih dobara pokazao se kao izuzetno uspešan, jer privlači milione gledalaca širom sveta, do kojih je ranije bilo nemoguće doći bez multimilionskih ugovora sa globalnim medijima.

Strimovani DJ setovi s atraktivnih turističkih lokacija dodatno su postali aktuelni u doba pandemije koronavirusa, imajući u vidu to da su mladi koji prate ove sadržaje među prvima koji se vraćaju turističkim putovanjima.

Satorijev "InfinitX" nastup snimljen je na monumentalnoj Golubačkoj tvrđavi, smeštenoj na obali Dunava i na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Ovo utvrđenje je nedavno rekonstruisano i otvoreno za posetioce. Obnova je trajala skoro pet godina, uz veliku finansijsku pomoć Evropske unije.

"InfinitX" je ujedno i najava novog Satorijevog albuma u produkciji EXIT festivala, kojim će svetu predstaviti srpsku i balkansku tradicionalnu muziku u modernom aranžmanu.


PROČITAJTE I:

20 NOVIH IMENA ZA 20 GODINA EXIT-a

KULTNA OSTVARENJA NA FESTU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.