Muzika
muzika/24.08.2021.

Preminuo Čarli Vots, bubnjar Rolingstonsa

muzika
  • Printscreen/YouTube
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTS

 

Legendarni roker, Čarli Vots, bubnjar „Rolingstonsa“ preminuo je u Londonu u 81. godini, potvrdio je njegov publicista.

Sa ogromnom tugom obaveštavamo vas o smrti našeg voljenog Čarlija Votsa, naveo je u saopštenju muzičarev publicista Bernard Doerti, a prenosi RTS.

„Preminuo je mirno u londonskoj bolnici tokom dana okružen svojom porodicom. Čarli je bio voljeni muž, otac i deda, a takođe je bio i član grupe Rolingstons, jedan od najvećih bubnjara svoje generacije. Molimo vas da se u ovom teškom trenutku poštuje privatnost njegove porodice, članova benda i bliskih prijatelja“, naveo je Doerti.

Čarls Robert Vots, poznatiji kao Čarli Vots rođen je u Londonu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, 2. jun 1941. godine. Spreman za zasvira bubnjeve bio je i ulazeći u devetu deceniju, proteklog juna.

Odrastao je slušajući velikane džeza. Svirao je bendžo pre nego što je od roditelja dobio prvi komplet bubnjeva i počeo da vežba uz ploče. 

Upisao je Umetničku školu na Vestminsterskom univerzitetu, a i kada je postao član „Stonsa“, 1963. godine, još je radio kao grafički dizajner u jednoj oglasnoj agenciji. 

Tokom višedecenijske saradnje sa Mikom Džegerom i ostalim stounsima bio je onaj koji ih je držao na okupu.

Zato ne čudi činjenica da su mnogi tragično doživljavali brojne naznake da je Čarli napustio bend. A bilo ih je više nakon što mu je dijagnostikovan rak grla 2004. godine. Jedna od najvećih „kriza“ zabeležena je 2009. godine.


PROČITAJTE I:

NIK KEJV STIŽE NA EXIT 2022!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.