Muzika
muzika/24.08.2021.

Preminuo Čarli Vots, bubnjar Rolingstonsa

muzika
  • Printscreen/YouTube
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / RTS

 

Legendarni roker, Čarli Vots, bubnjar „Rolingstonsa“ preminuo je u Londonu u 81. godini, potvrdio je njegov publicista.

Sa ogromnom tugom obaveštavamo vas o smrti našeg voljenog Čarlija Votsa, naveo je u saopštenju muzičarev publicista Bernard Doerti, a prenosi RTS.

„Preminuo je mirno u londonskoj bolnici tokom dana okružen svojom porodicom. Čarli je bio voljeni muž, otac i deda, a takođe je bio i član grupe Rolingstons, jedan od najvećih bubnjara svoje generacije. Molimo vas da se u ovom teškom trenutku poštuje privatnost njegove porodice, članova benda i bliskih prijatelja“, naveo je Doerti.

Čarls Robert Vots, poznatiji kao Čarli Vots rođen je u Londonu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, 2. jun 1941. godine. Spreman za zasvira bubnjeve bio je i ulazeći u devetu deceniju, proteklog juna.

Odrastao je slušajući velikane džeza. Svirao je bendžo pre nego što je od roditelja dobio prvi komplet bubnjeva i počeo da vežba uz ploče. 

Upisao je Umetničku školu na Vestminsterskom univerzitetu, a i kada je postao član „Stonsa“, 1963. godine, još je radio kao grafički dizajner u jednoj oglasnoj agenciji. 

Tokom višedecenijske saradnje sa Mikom Džegerom i ostalim stounsima bio je onaj koji ih je držao na okupu.

Zato ne čudi činjenica da su mnogi tragično doživljavali brojne naznake da je Čarli napustio bend. A bilo ih je više nakon što mu je dijagnostikovan rak grla 2004. godine. Jedna od najvećih „kriza“ zabeležena je 2009. godine.


PROČITAJTE I:

NIK KEJV STIŽE NA EXIT 2022!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box