Muzika
muzika/9.04.2021.

Posthumni album Princa - Welcome 2 America

muzika
  • penner/Flickr/via Wikimedia Commons
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Beta / Foto: penner/Flickr via Wikimedia Commons

 

Izdavačka kuća Soni (Sony) saopštila je da će 30. jula biti izdat album Princa (Prince) "Welcome 2 America", pet godina od smrti poznatnog američkog muzičara.

Album iz 2010. godine pronađen je u muzičkoj sobi umetnika u njegovom studiju u Mineapolisu. U toj sobi se nalazi veliki broj demo snimaka, nedovršenih albuma i živih snimaka, prenosi Beta.

Princ (57), koji je umro 21. aprila 2016. godine, za života je vešto održao legendu o svom skrivenom muzičkom blagu.

Muzičar je 2014. godine rekao da izdavačima nikad nije davao svoje najbolje pesme. "Postoje pesme koje niko nikad nije čuo, kao i tone snimljenog materijala iz raznih perioda", rekao je Princ.

Američka televizijska mreža Si Bi Es (CBS) imala je pristup novom albumu od 12 pesama i u nedelju će jednu emisiju posvetiti tome.

Soni je u svojoj najavi o novom abumu citirao Princa koji je 2010. godine rekao: "Svet se napreže zbog dezinformacija. Vizija Džordža Orvela (George Orwell) o budućnosti je ovde. Dugujemo sebi da ostanemo postojani u svojoj veri da bismo prebrodili teška vremena koja su pred nama".

Pored albuma biće objavljen i njegov koncert u Los Anđelesu iz 2011. godine.


PROČITAJTE I: 

INTERVJU, MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU

INTERVJU, STIV AVERIL - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2


Princ ili "dete iz Mineapolisa" bio je jedan od najvećih muzičara '80-ih i '90-ih godina s hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss" u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain".

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu "Purple Rain" iz istoimenog filma iz 1985. godine.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.