Muzika
muzika/13.08.2021.

Počeo 27. Nišvil džez festival

muzika
  • Miloš Stošić
  • Natalija Rajković/Arhiva
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Miloš Stošić

 

Sinoć je na Niškoj tvrđavi počeo glavni program 27. Nišvil džez festivala nastupom sastava Impresija, Bojane Stamenov i Zorana Šandorova. Ove godine nastupiće oko 1.000 muzičara iz čitavog sveta.

Zvezde prve festivalske večeri bili su povratnici na festival grupa Džipsi kings, koji su nastupili i 2018. godine.

Sinoć su nastupili i Belgrejd diksilend orkestar i Stone rajders, a publika je imala  priliku da pozdravi i Jovu Radovanovića kao dobitnika Nišvilove nagrade za životno delo, koji je pred publikom izveo svoj glumačko-dirigentski performans.

Večeras, druge festivalske večeri nastupiće, između ostalih Stenli Džordan, koji će se izvesti program Stenli Džordan svira Džimija Hendriksa, kao i Sevdah bejbi i Ivana Vladović.


Kaleidoskop preporuka za 13. avgust: Na Open stejdžu na Niškoj tvrđavi u 21.30 nastupiće bend Nataleé

Debitantski album benda Nataleé pred publikom će se naći u novembru ove godine, u izdanju izdavačke kuće Glitch Records, a spoj zvukova tradicionalnih instrumenata i modernog bita donosi pravo osveženje na muzičkoj sceni.

Liderka benda, "devojka sa gitarom" Natalija Rajković  je započela svoju kantautorsku karijeru pre dve godine sa dva muzička projekta, pesme pod nazivom Bebo i Ćao

Članovi benda pored Natlije Rajković (ritam gitara i glavni vokal) su Aleksandar Dervišević Derva (bas gitara); Branislav Dragović Bein (DJ, skreč, ritam mašina); Nikola Burović Burke (solo gitara); Luna Škopelja (bek vokal); Dušan Murišić Muriša (truba) i Andrija Petrović (trombon).

Bend je ušao u polufinalni izbor za nagradu "Milan Mladenović" za 2021. godinu.


Do 15. avgusta kada je poslednje festivalsko veče nastupiće i Leb i sol, kvartet koji čine Džon Rajli, Ratko Zjača, Renato Čiko i Vid Džemnik, Goran Bregović i njegov Orkestar za svadbe i sahrane, Antonija B. i Haus ov ridim.

Podsetimo, festival se odvija u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, pa svi koji žele da prisustvuju moraju da imaju potvrdu da su vakcinisani, negativan PCR test, ili potvrdu da su preležali korona virus.

Za one koji nemaju ništa od navedenog, posetioci mogu  na tri punkta ispred Niške tvrdjave, da urade brzi antigenski test a na rezulatate se čeka 10-tak minuta. Cena testa je 300 dinara za one koji imaju karte.


PROČITAJTE I: 

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O DEJVIDU BOUVIJU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.