Muzika
muzika/10.10.2020.

Filharmonija u Lazarevcu, Grockoj, Surčinu

muzika
  • Marko Đoković
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Marko ĐokovićBeogradska filharmonija je opet oduševila prolaznike i to na tri različita mesta, priredivši tri iznenadna koncerta u isto vreme. Svi koji su se zatekli u pešačkim zonama Lazarevca, Grocke ili Surčina, uživali su u mini nastupima različitih filharmonijskih ansambala. 

Nakon što je iznenadila sugrađane koncertom u centru grada pre nekoliko nedelja, Beogradska filharmonija odlazi u udaljene gradske opštine šireći ideju nove sezone, a to je "Muzika svuda". Tako su u Lazarevcu nastupili klarinetisti, oboisti, fagotisti, trubači, hornisti i kontrabasista, napravivši pravo veselje uz delove iz Rosinijevog Seviljskog berberina.Za vedru atmosferu u Grockoj zaslužan je šarmantan ansambl od tri flautistkinje i perkusioniste. Zvuk pikola, flauta i dairi, oduševio je prolaznike uz pastoralni repertoar kojim su filharmoničari prizvali vreme nekadašnjih trubadura. A u Surčinu je kvartet trombona pokazao svu moć ali i džezerske veštine na svojim instrumentima. 

Filharmonija u novoj sezoni poručuje da je "Muzika svuda" ne samo iznenadnim nastupima za sve građane, već i izmeštanjem svog repertoara u prodavnice, različite poslovnice, automobile, zdravstvene ustanove, knjižare, javne prostore, u kojima se slušaju snimci nastupa koji se održavaju u filharmonijskoj Sali. U ovoj akciji joj se pridružuju brojni partneri uz koje Filharmonija širi pozitivnu energiju, odlazeći tamo gde je publika, sa željom da njena muzika bude svima lako dostupna. 


PROČITAJTE:

BEOGRAĐANIN BOGDAN ROŠČIĆ - NOVI DIREKTOR BEČKE OPERE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.