Film
film/26.07.2021.

Zatvoren Festival francuskog filma

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Premijerom drame "Pod zvezdama Pariza"reditelja Klausa Dreksela sa čuvenom Katrin Fro u glavnoj ulozi, sinoć je zvanično završen Festival francuskog filma. Film je prethodno paralelno prikazan i u Kombank Dvorani u nešto ranijem terminu.

Pre početka projekcije, na obe lokacije, publici je pušteno video obraćanje reditelja  Klausa Dreksela koji je izrazio oduševljenje jer će njegov film zatvoriti festival:

 "Film je inspirisan dokumentarnim filmom " Na kraju sveta", koji sam snimao od 2012. do 2013. godine i čija je glavna tema bio život beskućnika, te sam sa njima i boravio godinu dana. Nekoliko godina kasnije, na naše veliko iznenađenje kontaktirala nas je Katrin Fro, koja je i glavni akter u "Pod zvezama Pariza" , tako da smo uz njenu veliku pomoć, želeli da u filmu istaknemo ženski lik. Cilj nam je bio da film sa jedne strane podseća na bajku, a sa druge da oslikava surovi realizam", zaključio je Dreksel.

Pored čuvene Katrin Fro, uloge u ovom dirljivom, životnom filmu tumače i glumica i reditelj Dominik Fro (Dominique Frot ) i Mahmadi Iafa (Mahmadou Jaffa) poznat po aktuelnoj francuskoj seriji „Obećavam ti".

Radnja filma prati Kristinu koja je beskućnica u Parizu. Jedne zimske noći zatiče Sulija, osmogodišnjeg eritrejskog dečaka, koji jeca ispred svog skloništa. Vezani svojim marginalnim uslovima, zajedno kreću na emocionalno putovanje kako bi pronašli njegovu majku u Parizu. 

Podsetimo, u okviru pet festivalskih dana prikazano je 12 ostvarenja francuske kinematografije na tri lokacije : Kosančićevom vencu, Kombank Dvorani i platformi MojOFF.

Sada već uveliko tradicionalnu fimsku smotru, u sredu 21. jula svečano je otvorio film FRANCUSKA, rediteljsko delo Bruna Dumona, sa glavnom akterkom i već ovenčanom Zlatnom palmom - glumicom Leom Sejdu, koju u oktobru več očekujemo u novom filmu FRANCUSKA DEPEŠA.


PROČITAJTE I:

NAGRADA PUBLIKE NA PALIĆU FILMU "NEČISTA KRV-GREH PREDAKA"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.