Film
film/25.07.2021.

Veneciju otvara film Pedra Almodovara

film
  • Pixabay/postcardtrip
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Cover foto: www.labiennale.org

 

Međunarodni festival filma u Veneciji, 78. po redu, u septembru će biti otvoren premijerom filma „Madres paralelas“ španskog reditelja Pedra Almodovara, saopštili su organizatori.

U filmu, koji će 1. septembra biti pušten u okviru takmičarskog programa, glume Penelope Kruz, Milena Smit i Israel Elehalde.

„Ne mogu da objasnim radost i čast i koliko mi ovo znači“, naveo je Almodovar u pisanoj izjavi i dodao da je on „rođen kao filmski reditelj 1983. godine u Veneciji“. Godine 2019. dobio je Zlatnog lava za životno delo.

U ovom filmu španski autor ponovo sarađuje sa Kruz, sa kojoj je radio i na naslovu "Pain and Glory" iz 2019. godine nasuprot Antoniju Banderasu. U "Parallel Mothers" glume i bivša pobednica za najbolju glumicu festivala San Sebastijan Aitana Sančez Gijon ("Volaverunt") i Milena Smit ("No mataras").

Najnoviji Almodovarov film fokusira se na tri majke - koje tumače Kruz, Gijon i Smit - i proširuje svoje prethodne prikaze ženstvenosti, usredsređujući se na nesavršene majke. Tematski odstupa od njegovih prethodnih radova koji su istraživali majke i majčinstvo, a koji uključuju "Sve o mojoj majci" i "Pain and glory".

Festival će trajati do 11. septembra.


PROČITAJTE I:

NAGRADA PUBLIKE NA PALIĆU FILMU "NEČISTA KRV-GREH PREDAKA"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.