Film
film/8.11.2020.

Tatija Škirtladze gošća Slobodne zone

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaGošća 16. Slobodne zone večeras (nedelja, 8. novembar) će biti rediteljka filma U slavu kraljici" Tatija Škirtladze (Tatia Skhirtladze). 

U slavu kraljicibiće prikazan u 18.30h u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Nakon projekcije filma biće održan razgovor sa autorkom.

U ponedeljak i utorak autorka filma će posetiti i Novi Sad i Niš (Kulturni centar Novi Sad, 9. nov, 20:30 / Cineplexx Niš, 10. nov, 20:00).

Ženska linija na 16. Slobodnoj zoni  

U slavu kraljici


Tokom Hladnog rata, četiri legendarne šahistkinje iz Gruzije donose revoluciju u ženskom šahu širom cele planete i postaju sovjetske ikone ženske emancipacije. 

U slavu kraljici otkriva njihove isprepletane biografije i prikazuje redak uvid u sadašnji život šahovskih zvezda None Gaprindašvili, Nane Aleksandrije, Maje Čiburdanidze i Nane Joseliani, kao i hroniku njihovog trajnog nasleđa. 


Tatija Škirtladze rođena je 1976. godine u Tbilisiju u Gruziji, a živi i radi u Beču. Diplomirala je na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču, a master studije završila je na Univerzitetu umetnosti u Holandiji.

Tatija radi u različitim medijima, kao i na kreiranju različitih umetničkih projekata. Predaje video umetnost na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču. Suosnivačica je biroa za kulturnu implikaciju – SuK.


PROČITAJTE I:

VELIKO INTERESOVANJE ZA ONLAJN SLOBODNU ZONU

PIETRO MARČELO NA SLOBODNOJ ZONI!


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.