Film
film/15.10.2021.

Premijerno prikazan "Božiji čovek" (FOTO)

film
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Film „Božiji čovek“ rediteljke Jelene Popović koji je posvećen Svetom Nektariju Eginskom sinoć je premijerno prikazan u Velikoj sali Kombank Dvorane.

Ostvarenje srpske rediteljke zabeležilo je veliki uspeh u Grčkoj, gde nekoliko nedelja drži prvo mesto gledanosti sa preko 300.000 gledalaca.

Poklon publici rediteljke Jelene Popović propraćen je velikim ovacijama nakon čega se autorka ostvarenja o Svetom Nektariju Eginskom uzbuđeno obratila prisutnima govorom:

„U Grčkoj sam, nakon muke koja me je snašla, zaista sebi stvroila čudnovat put i započela snimanje ostvarenja o Svetom Nektariju Eginskom. Film čija je tematika ugravirana u mom srcu i mojoj duši. Ovaj film imao je mnogo prepreka baš zato što je o istinskoj veri, ali baš ta istinska vera Svetog Nektarija Eginskog nam je i te kako potrebna , pogotovu danas u ovo vreme ludila, straha, patnje i neizvesnosti. Samo sa takvom verom čovek može da se suoči sa strašnim mukama i bolom koji nam ovaj život skoro svima donosi".

Svečanoj premijeri prisustvovao je Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije koji je dao blagoslov za film „Božiji čovek".

Život Svetog Nektarija Eginskog (Aris Servatalis) iz Grčke bio je praćen progonima i gonjenjem. Sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

Ostvarenje srpske rediteljke zabeležilo je enormne uspehe u Grčkoj, gde gotovo dva meseca  drži prvo mesto gledanosti, dok ga je pogledalo više od 300.000 gledalaca. Glavne uloge u filmu nose grčki glumac Aris Servetalis, američki superstar Miki Rurk, kao i ruski glumac, domaćoj publici poznat iz filma „Led" Aleksandar Saša Petrov.Autorka je ranije, na konferencijij za medije povodom premijere filma, ispričala kako je dobila inspiraciju da snimi film o Svetom Nekatriju Eginskom „U manastiru Rakovica sam pronašla knjigu o njemu i iz radoznalosti sam je uzela, jer sam ja neko ko je u veri i volim da čitam žitija svetaca. Međutim ta knjiga o njemu je mene pogodila na nekom ličnom nivou i samim tim me inspirisala da napravim film o Svetom Nektariju. Ovo je pre svega moja priča o Svetom Nektariju. Kad sam pristupila temi pitala sam se o čemu je ovaj film, ono što je mene zanimalo i do čega sam došla da želja za vlasti i moći uništava čovekovu dušu"
 
Od danas je film „Božiji čovek" u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom Srbije.


PROČITAJTE I: 

"OAZA" - SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.