Film
film/11.04.2023.

Madam di Bari otvara 76. Kanski festival

film
  • Promo / MCF
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo /MCF

 
 

Istorijska drama sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi "Madam di Bari" (Jeanne du Barry), u distribuciji MegaCom Filma, otvoriće predstojeći Filmski festival u Kanu, koji će se od 16. do 27. maja održati 76. put po redu. 
 
Šesti igrani film rediteljke i glumice Majven La Besko (Maïwenn), koja takođe tumači ulogu u filmu, donosi priču o burnoj vezi između francuskog kralja Luja XV (Džoni Dep) i  njegove ljubavnice, gospođe di Bari (Majven La Besko) koju je doveo u Versajski dvorac kako bi živela blizu njega, iako nije bila plemićkog porekla.

Luj XV koji je imao nadimak "voljeni", preminuo je kao nepopularni kralj koji je optužen za korupciju. Vladao je pedeseti devet godina, najduže u istoriji Francuske nakon Luja XIV.
 


Mlada žena iz niže socijalne klase željna umetnosti i zadovoljstva, koristi svoju inteligenciju i privlačnost, kako bi postepeno dospela do najviše stepenice na društvenoj lestvici. Ona postaje miljenica kralja Luja XV koji, nesvestan njenog statusa kurtizane, želi uz pomoć nje da povrati strast za životom. Oni se ludo zabavljaju. Protiv svih pravila gospođa di Bari se doseljava u Versaj, kada nastaje skandal i javna osuda,  

Ovo nije prvi put da rediteljka i glumica Majven prikazuje svoje rediteljsko delo na prestižnom Kanskom festivalu, Godine 2011. prikayan je njen film "Polisse" koji joj je doneo nagradu žirija. a 2015. film "Moj kralj" (Mon Roi) doneo joj je nominaciju za Zlatnu palmu, kada je Emanule Berko ovenčana nagradom za najbolju glumicu na festivalu.

Kako je najavljeno od strane organizatora, sledeće nedelje, 13. aprila, festival će objaviti zvaničnu selekciju filmova.

PROČITAJTE I:

UTICAJ ČAROBNJAKA IZ OZA NA DEJVIDA LINČA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.