Film
moja-kafica
moja-kafica
film/28.04.2020.

Istorijski filmski festival na JuTjubu

film
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Pixabay

Ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da krajem maja besplatno uživaju u ostvarenjima prikazivanim na čuvenim filmskim festivalima, uključujući Kan, Veneciju i Berlinale.

Američki festival Trajbeka najavio je organizovanje istorijskog filmskog događaja u partnerstvu sa 20 filmskih festivala, uključujući Kanski festival, Berlinale i festival u Veneciji.

Festival pod nazivom We Are One: A Global Film Festival biće održan od 29. maja do 7. juna, a ljubitelji filma će imati priliku da pogledaju dugometražne, kratkometražne, dokumentarne i muzičke filmove, ali i da prate virtuelne okrugle stolove.

I Sarajevo Film Festival danas je objavio da će učestvovati u zajedničkoj inicijativi vodećih svetskih filmskih festivala i Jutjuba: Globalnom filmskom festivalu We Are One (Svi zajedno). Za sada još nije saopšten tačan program, ali organizatori napominju da će ponuđeni sadržaj biti mešavina novih i starih filmova.

Kanski filmski festival koji je trebalo da bude održan od 12. do 23. maja, još nije zvanično pomeren. Pominjan je kraj juna, ali su francuske vlasti u međuvremenu zabranile sva okupljanja do sredine jula tako da se još čeka konačna odluka organizatora.

Organizatori su potom naznačili da bi Kanski filmski festival mogao da bude održan u novoj „formi“, ne dajući više detalja.

Deo prihoda od festivala će biti doniran Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i dobrotvornim organizacijama, najavili su organizatori.


PROČITAJTE I:

EPSKA DIMENZIJA SLUČAJA MAKAVEJEV

Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.