Film
film/11.06.2020.

Drugi Festival francuskog filma

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaDrive in bioskop „pod zvezdama" na Adi od 24. juna postaće bogatiji za filmska ostvarenja koja nam stižu iz Francuske u okviru drugog Festivala francuskog filma. Filmski događaj donosi nam naslove koji će ekskluzivno biti prikazani od 24. do 27. juna u bioskopu na otvorenom.

Festival francuskog filma osnovan prošle godine, pored sjajnih filmova u svom prvom izdanju, doneo je retrospektivu filmova čuvene rediteljke Anjes Varde, čiji je opus obeležio i usmerio francusku kinematografiju.

Program festivala koji će posetioci moći da prate iz svojih automobila, činiće četiri naslova koja će premijerno biti prikazana na velikom platnu Drive in-a na Adi, dok će  prateći program koji će činiti osam filmova biti prikazan na platformi MOJ OFF. Planirano je da na platformi svakog dana budu prikazana po dva besplatna filma.

Festival će u sredu 24. juna u 21h otvoriti francuska krimi – drama „Noćna smena" (Police ) rediteljke An Fontejn ( Anne Fontaine ) koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Internacionalnom  filmskom festivalu u Berlinu. Fontejn je  poznata i po biografskoj drami o životu modne ikone Koko Šanel (Coco avant Chanel ) iz 2009. godine, u kojoj je glavnu ulogu tumačila poznata francuska glumica Odri Tatu (Audrey Tautou ), koja se proslavila ulogom u kultnom francuskom  filmu Amelija Pulen.

Noćna smena

„Noćna smena" film koji svoj život započinje 2020. godine, prati tri policijska službenika koji dobijaju zadatak da ilegalnog migranta isprate do aerodroma Šarl de Gol i smeste ga u avion kojim je planirano da se po naređenju, vrati u svoju domovinu. Međutim, kada kolege saznaju pravu istinu, moraju da naprave težak izbor.

Glavnu žensku ulogu u filmu tumači belgijska glumica Virdžinija Efira (Virgine Efira ) poznata po ulozi u trileru Ona (Elle ) iz 2016.godine, kao i romantičnoj komediji Viktorija (Victoria ) iz iste godine. Efira se proslavila pozajmljujući glas Liz Vilson u francuskoj verziji Garfilda, a u javnosti važi za profesionalnog poker igrača. U muškim ulogama  našli su se Omar Si (Omar Sy) i Greogori Gadebois (Gregory Gadebois).Poslednjeg dana festivala biće prikazan triler francusko – belgijske koprodukcije Prevodioci (Les traducteurs). Film dolazi od francuskog reditelja Regisa Roinsarda dobitnika nagrade publike na Internacionalnom filmskom festivalu u San Francisku 2013, godine, ali i poznatog po urnebesnoj romantičnoj komediji „Popularna" (Populaire) iz 2012.godine.

U filmu u kome grupa prevodilaca zatvorena u bunkeru radi na prevodu čuvene trilogije, jednu od glavnih uloga tumači francuski glumac Lambert Vilson (Lambert Wilson ) poznat po tumačenju uloge fiktivnog Merovingiana u čuvenoj franšizi „Matrix".  Pored Vilsona, koji je za ulogu u Matriksu okarakterisan kao neko ko je „uspeo veoma uspešno da savlada svoj francuski akcenat i tečno govori engleski", u filmu se pojavljuju i Rikardo Skamarki (Riccardo Scamarci), Olga Kirilenko (Olga Kurylenko) i Eduardo Noriega (Eduardo Noriega).


PROČITAJTE I:

MOJ OFF: JAOVO PUTOVANJE, DOGMAN I HEPIEND


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.