Film
moja-kafica
moja-kafica
film/23.01.2020.

DOK #2: Dokumentarci koji provociraju

film
  • Promo / DOK
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: PromoNa drugom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ДОК#2, koji se održava od 29. januara do 2. februara u Kombank Dvorani biće prikazan 31 film. Festival je osmišljen tako da odgovara interesovanju i senzibilitetu široke bioskopske publike, fokusirajući se na kreativne i univerzalno značajne filmove koji emotivno i idejno angažuju gledaoca.

Šarl Aznavur, Lučano Pavaroti, Suzi Kju, Dejvid Linč, Lars Von Trir, Diego Maradona, samo su neki od velikana koji su ostavili za sobom neizbrisivi trag, a čija će životna priča biti ispričana na Festivalu Dok#2.

Šarl Aznavur

Direktor festivala Igor Toholj je na konferenciji za novinare naveo da će 90 odsto filmova biti premijerno prikazano kao i da festival prikazuje dokumentarce zanimljive za najširu publiku ali isto tako i one jednako vredne za profesionalce.

Festival će biti svečano otvoren 29. januara filmom o Šarl Aznavuru, a među gostima festivala biće i režiser Mark di Domeniko i Miša Aznavur, sin poznatog muzičara.

"Pitaj dr Rut"

Toholj je kazao da se u mnogim filmovima poput onog o velikom francuskom šansonjeru i Maradoni maestralno koristi arhivski materijal.

Ovogodišnji festival predstaviće filmove u pet selekcija. Pored glavnog programa po prvi put biće predstavljene još četiri celine: Enter Dok, Muzičke priče, A La Carte i Portreti.

"Na ivici"

Urednik filmskog programa RTS -a Nikola Popović je selektor programa A La Carte, iza čije koncepcije stoji potpuna autonomija selektora u odabiru filmova.

On je naveo da će biti prikazani dokumentarci sa kontraverznim temama kao i da nije bilo lako selektovati takve filmove, a da se pri tome ne upadne u zamku teorija zavera. Takođe, kako je naveo, sa mnogim filmovima se privatno ne slaže ali je važno prikazati ih publici. U okviru ovog programa biće prikazan film o Stivu Benonu, bivšem šefu strategije Bele kuće kao i Težina lanaca 3 Borisa Malagurskog.

Filmovi će se prikazivati u sali 5 i 6, u Kombank dvorane, a karte su 350 i 400 dinara.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

EPSKA DIMENZIJA "SLUČAJA MAKAVEJEV"

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.