Film
film/13.12.2020.

Dodeljene Evropske filmske nagrade!

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Film Thomasa Vinterberga „Another Round" apsolutni pobednik na 33. Evropskim filmskim nagradama!

 

Film "Još jedna tura" (Another Round/Druk) osvojio je nekoliko nagrada na sinoćnoj Online dodeli Evropske filmske akademije u Berlinu uključujući i onu za najbolji evropski film. Tomas Vinterberg proglašen je najboljim evropskim rediteljem upravo za film "Još jedna tura", dok je za istoimeni film Mads Mikelsen ovenčan "evropskim Oskarom" kao najbolji evropski glumac.   

Posetioci sajta filmskog festivala Slobodna zona u subotu, 12. decembra imali su ekskluzivnu priliku da prate virtualnu ceremoniju dodele 33. Evropskih filmskih nagrada (EFA).

Ova prestižna filmska manifestacija se održavala kao serija svakodnevnih mini onlajn događaja. Svako veče dodeljivane su nagrade najboljima, a grand finale održano je u subotu uveče.

Nagradu na najbolji evropski film osvojio je „Another Round", dok je za najboljeg evropskog reditelja proglašen reditelj ovog filma, Thomas Vinterberg.

Film "Još jedna tura" (Another Round/Druk) osvojio je nekoliko nagrada na sinoćnoj Online dodeli Evropske filmske akademije u Berlinu uključujući i onu za najbolji evropski film. Tomas Vinterberg proglašen je najboljim evropskim rediteljem upravo za film "Još jedna tura", dok je za istoimeni film Mads Mikelsen ovenčan "evropskim Oskarom" kao najbolji evropski glumac.   

Ovo je priča o četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi, eksperimentišući sa pokušajima poboljšanja svog života, održavajući konstantan nivoa alkohola u krvi.

Za najbolju evropsku glumicu proglašena je Paula Beer za ulogu u filmu Undine" koji je prikazan na ovogodišnjoj Slobodnoj zoni i izazvao veliko interesovanje publike. Nagrada za najboljeg evropskog glumca otišla kod Madsa Mikkelsena za ostvarenje Another Round".

Paula Beer

Nagrada EFA za najbolji dokumentarni film dodeljena je filmu „Collective" rumunskog reditelja Alexandera Nanaua.

Dodeljene su nagrade i u sledećim kategorijama: nagradu za najbolju komediju osvojio je film The Big Hit - Un Triomphe", najbolji animirani film je ostvarenje Josep", a film All Cats Are Grey in the Dark" proglašen je evropskim kratim filmom godine. Nagradu za najbolje vizuelne efekte dobio je film The Platform", dok je Mala devojčica" film koji je bio prikazan na ovogodišnjoj Slobodnoj zoni osvojio EFA nagradu za najbolji zvuk. 

Ovogodišnji nominovani za EFA nagradu za najboljeg evropskog glumca je, između ostalih, bio i Goran Bogdan za ulogu u filmu Otac" Srdana Golubovića (film Otac" je takođe bio u nominaciji za najbolji dugometražni evropski film).

Veliki broj nominovanih ostvarenja bio je u selekciji ovogodišnje Slobodne zone, kao što su filmovi Undine, Akasa moj dom, Mala devojčica, Martin Eden, Gagarin..

Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i danas ujedinjuje preko 3.800 evropskih filmskih profesionalaca sa zajedničkim ciljem promovisanja evropske filmske kulture. Ove godine nagrada je zbog epidemije COVID-19, bila realizovana onlajn u Berlinu, a EFA će biti dodeljena u Rejkjaviku na Islandu 2022. godine.


Pored dobitnika glavne nagrade, u distribuciji MegaCom Filma nalaze se skoro svi nagrađeni filmovi iz glavnih kategorija, među kojima su:

Film "VELIKI HIT" u režiji Emanuela Kurkola koji je nagrađen priznanjem za najbolju EVROPSKU KOMEDIJU GODINE, naći će se početkom sledeće godine u bioskopima širom Srbije.

NAGRADA ZA NAJBOLJI SCENARIO pripala je TOMASU VINTERBERGU I TOBIASU LINDHOLMU za napisani scenario već pomenute dansko-švedsko-holandske koprodukcije "JOŠ JEDNA TURA".

NAGRADA ZA NAJBOLJI DIZAJN PRODUKCIJE pripala je KRISTINI KASALI za film "IZVANREDAN ŽIVOT DEJVIDA KOPERFILDA" snimljenog po čuvenom delu pisca Čarlsa Dikensa, a koji je već dostupan u domaćem Online bioskopu MOJ OFF.

NAGRADA ZA NAJBOLJU ORGINALNU MUZIKU pripala je DAŠI DAUENHOJER ZA FILM "BERLIN ALEKSANDERPLAC" – film koji je prikazan na ovogodišnjem festivalu DUNV FILM FEST i GETE FEST-u i koji ce uskoro biti dostupan u Online "dvorani" MOJ OFF.


PROČITAJTE I:

MOJ OFF: ONLAJN PREMIJERA FILMA "OTAC"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.