Film
moja-kafica
moja-kafica
film/10.12.2020.

Dodela 33. Evropskih filmskih nagrada

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Virtualna ceremonija dodele 33. Evropskih filmskih nagrada (EFA) biće održana u subotu 12. decembra u 20 časova i biće emitovana iz sedišta Evropske filmske akademije u Berlinu.

Ovu prestižnu filmsku manifestaciju, koja će se održati kao serija svakodnevnih mini događaja od 8. do 12. decembra u 20 časova, imaće priliku da prati i publika u Srbiji preko sajta filmskog festivala "Slobodna zona". 

Ovogodišnji nominovani za EFA nagradu za najboljeg evropskog glumca je, između ostalih, i Goran Bogdan za ulogu u filmu "Otac" Srdana Golubovića (film "Otac" je takođe bio u nominaciji za najbolji dugometražni evropski film). Veliki broj nominovanih ostvarenja bio je u selekciji ovogodišnje Slobodne zone, kao što su filmovi Undine, Akasa moj dom, Mala devojčica, Martin Eden, Gagarin...

Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i danas ujedinjuje preko 3.800 evropskih filmskih profesionalaca sa zajedničkim ciljem promovisanja evropske filmske kulture. Ceremonija odaje počast postignućima evropske kinematografije u glavnim EFA kategorijama (Najbolji u Evropi: igrani, dokumentarni i kratki film, najbolje evropska komedija i animirani film, otkriće godine, reditelj, glumica, glumac i scenarista, kao i nagrada za inovativno pripovedanje priče u filmu).

Dodele EFA nagrada obično se održavaju u Berlinu svake druge godine, a proslavljaju se u gradovima širom Evrope. Međutim, zbog epidemije COVID-19, dodela će biti realizovana onlajn u Berlinu, a EFA će biti dodeljena u Rejkjaviku na Islandu 2022. godine.

Nominacije za ovogodišnje EFA nagrade možete pogledati OVDE. 

Uključite se od 8. do 12. decembra od 20 časova u prenosima uživo na slobodnazona.rs


PROČITAJTE I:

MOJ OFF: ONLAJN PREMIJERA FILMA "OTAC"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.