Film
film/27.07.2021.

Deset filmova u trci za Srce Sarajeva

film
  • SFF/Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Takmičarski program – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala zaokružen je i u konkurenciju za nagrade uvršten bugarski film “Žene plaču” Vesele Kazakove i Mine Mileve, čime selekcija ovog programa broji ukupno 10 igranih filmova.

Film “Žene plaču” je svetsku premijeru imao na nedavno održanom filmskom festivalu u Kanu.

Vesela Kazakova i Mina Mileva stasale su uz Sarajevo Film Festival, razvijajući svoje projekte kroz industrijski segment festivala CineLink, a kasnije i takmičeći se u oficijelnom programu. “Žene plaču” je drugi igrani film ovog redateljskog dvojca u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva.

Svojim prvim filmom “Mačka u zidu” bile su u konkurenciji za Srce Sarajeva 25. SFF (2019.), a Vesela Kazakova je poznata i po ulozi u filmu “Mila s Marsa” (Zornitsza Sofia) koji je 2004. godine na SFF osvojio Srce Sarajeva za najbolji film.

Kazakova igra i u novom filmu “Žene plaču”, dok je u glavnoj ulozi sada poznata glumica Maria Bakalova koja je ove godine postala prva bugarska glumica koja je nominovana za Zlatni Globus, nagradu Izbora kritike, BAFTU te za Oskara.

Ovim je Takmičarski program – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala kompletiran i u konkurenciji za nagrade je 10 igranih filmova po izboru selektorke Elme Tataragić, od kojih je 8 debitantskih, a dva filma su drugi igrani film njihovih autora. Osam filmova su režirale žene, a dva muškarci.


PROČITAJTE I:

STO SRPSKIH FILMOVA KULTURNO DOBRO


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.