Književnost
književnost/23.04.2021.

Unique You: Svako dete ima svoju priču

književnost
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Personalizovane knjige za decu već izvestan broj godina ne samo što postoje na tržištu, već su i veoma popularne među roditeljima, kumovima, rođacima, kao idealan poklon za rođenje, rođendan, krštenje. Čak se i u Srbiji odskora može naći nekoliko.

Predstavljamo vam Unique You i kreatorke ovih knjiga Anu Sušu i Milicu Todorić koje kažu da nisu izmislile „toplu vodu“. One samo čvrsto veruju da su njihove knjige "toplije“, i da su napravile još par koraka napred. Danas, na Svetski dan knjige, je na platformi Kickstarter starovatala kampanja za podršku ovoj jedinstvenoj priči u koju se možete uključiti.

O kampanji Ana i MIlica kažu:

- Ako svako dete ima mogućnost da bude glavni junak svoje knjige, verujemo da će mu to pomoći da prihvati i zavoli sebe, ali i motivisati da upozna i druge literarne i stvarne junake. Da bismo sve to ostvarili odlučili smo da postavimo naš projekat na Kickstarter i da tu prikupimo novac koji nam je potreban za realizaciju naše ideje. U tome nam je potreba podrška svakoga kome je ova ideja bliska, a „donator“ zauzvrat dobija nagradu.

Ana i MIlica objašnjavaju da se većina personalizovanih knjiga bazira na imenu deteta, i da je to, samo po sebi, fantastična ideja od koje su i one krenule. Njih dve su otišle korak dalje u razmišljanju  kako da prvobitnu zamisao prilagode našoj zemlji ili regionu i shvatile da ideju mogu da prošire i da upravo tu gde prestaju granice mogućnosti, počinje ono po čemu su jedinstvene.

A šta je tako posebno za naš magazin objašnjavaju kreatorke čarobnih Unique You knjiga.

- Nisu svi Dušani ni sve Aleksandre isti, prva je stvar koju smo pomislile. Samim tim ni njihove priče ne treba da budu. Svako dete je univerzum za sebe i ono što ih razlikuje, pored imena, jesu njihove osobine i interesovanja, koji zajedno čine njihov karakter i posebnost. Zbog toga smo, za početak, ponudili 78 dobrih osobina koje možete da pronađete u vašem ili bilo kojem detetu koje želite da obradujete, kao i tri sveta, odnosno pozadina, u kojima se oni najviše pronalaze. A onda smo, i dalje delajući lokalno, jer sve što je dosada urađeno proizvod je naših dizajnera, copywriter-a, programera i prijatelja projekta iz najrazličitijih branši, počeli da razmišljamo globalno u želji da dopremo do što je moguće više malih čitalaca. Verujemo da ćemo uspeti u nameri da Unique You postane svetski brend.

Otud u knjigama i deca svih rasa, ali i deca sa specifičnostima, koja nose naočari, ili boluju od raka. I, naposletku ili pre svega, deca koja imaju smetnje u razvoju, itekako zaslužuju da budu heroji svoje knjige. Tako je Unique You tim osmislio preko 300 likova, 180.000 ilustracija i jednostavan program koji će omogućiti kupcima da kreiraju knjigu koja će najviše ličiti na dete kojem je namenjena – ne samo što će nositi njegovo ime, već će i odražavati njegov karakter i pratiti njegove želje.

- Knjiga je naš prioritet i polazna tačka, iako smo vodeći se onim što je današnjoj deci interesantno predvideli da paralelno razvijamo i personalizovane igrice za mobilne telefone i personalizovane crtane filmove, kažu ove sjajne devojke.

One dodaju da smo mi generacija koja je odrastala uz knjige, te i dalje mislimo da jedan od najvažnijih roditeljskih zadataka jeste da prenesu deci ljubav prema knjizi, da ih nauče da umesto na društvenim mrežama, u knjigama traže odgovore i prostor za maštanje. U današnje vreme, to je borba sa moćnim vetrenjačama u vidu jednostavnijih i dostupnijih instant rešenja, ali je i proces koji zahteva posvećenost i zavređuje trud.

Ako svako dete ima mogućnost da bude glavni junak svoje knjige, verujemo da će mu to pomoći da prihvati i zavoli sebe, ali i motivisati da upozna i druge literarne i stvarne junake. Da bismo sve to ostvarili odlučili smo da postavimo naš projekat na Kickstarter i da tu prikupimo novac koji nam je potreban za realizaciju naše ideje. U tome nam je potreba podrška svakoga kome je ova ideja bliska, a „donator“ zauzvrat dobija nagradu.


PROČITAJTE I:

"BEOGRADSKI AKVAREL" LJUBICE KUBURE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.